Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
rada bych se zeptala co delame spatne kdyz mame uz druhy keramicky pekac a znovu prasknul presne v pulce. Prvni byl z Tesca a vydrzel asi 5 peceni a praskl, tak jsme si rekli, ze bude asi nekvalitni. Druhy jsme koupili ve znackove prodejne, dvakrat jsme v nem pekli a opet praskl a nejde pouzit dal, cokoliv tekute by v nem protekalo. V obou pripadech jsme pekli v predehrate troube na 220 stupnu.
Predem dekuji za odpoved
S pozdravem Katka
Tak pecte v plechovym. Ty nepraskaji.
Vy zrejme nedelate spatne nic, ale pekac neni ocividne urcen pro peceni na 220 (i kdyz to na nem muze byt stokrat napsano).
taky mi takhle praskl už druhej římskej hrnec, kterej je prý vypálenej při nejvyšších teplotách. Prý se má před použitím nechat chvíli namočen ve studený vodě, ale jestli to pomůže, nevím.
Napadá mne prudká změna teploty.Nebyl třeba vyndán horký na studenou podložku?Nebo jste do horkého nalili něco chladného,studenou vodu,studená rozmíchaná vajíčka?
Já mám římský hrnec- obyč. z Tesca,dávám ho do studené trouby (aby se zahřál společně pomalu i s ní),drží časté požívání už dost let.Ale měla jsem skleněný a ten právě nevydržel prudkou změnu teploty hned při druhém použití.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.