Nejste přihlášen/a.
Čau,
jsem student, momentálně už bez peněz ... můžete mi doporučit, co vytvořit na oběd, když mám:
- rýži
- špagety
- kečup
- brambory
- vejce
- ovesné vločky
- jeden sáček sójového masa
- mléko
Dávejte prosím co nejvíc tipů, mám to na týden! :D Díky!
Btw. špagety s kečupem mám v plánu, ale těch dní v týdnu je víc a určitě by se mi to přejedlo, tak se ptám na další inspiraci
Bramborovou kaši s volským okem .
doplněno 06.12.13 09:50:Ono se dá těžko něco vymyslet. Asi nemáš ještě třeba cibuli, česnek, olej atd.?
Máte-li mikrovlnku: Ovesná kaše z mikrovlnky: 35g ovesných vloček, 200ml vody nebo méka, sůl, cuk, libovolné zdobení. Smíchat přímo na talíři, nechat 2 minuty v mikrovlce ři plném výkonu.
Máte-li troubu: Brambory plněné vejci: 4 velké lojovaté brambory vaříme ve slupce 20 min. Seřízeme vršek, vydlabeme vnitřek do velikosi 1 vejce. Troubu předehejem na 180*, brambory naskládáme do zapékací formy,do každé brambory rozklepneme 1 vejce, opepříme, osolíme a pečeme v roubě 10 minut.
Mléčná rýže: 50g rýže a objemově 3x tolik vody a kousek másla vaříme do měkka, přidáme asi 200ml mléka a vanilkový cukr. Vaříme (ponořenou) rýži ještě asi 5 min. Dochutíme nakrájeným ovocem, čokoádou, karamelem, skořicí...
Sojové maso potřebuje alespoň cibuli...
Bramboráky s ovesnými vločkami: nastrouhat syrové brambory, přidat hrst ovesných vloček a počkat, až se vločky nasáknou, pak přidat vajíčko, trochu mléka, sůl, česek a majoránku (to snad někde seženete). No a osmažit na oeji. Je to moooc dobré!
doplněno 06.12.13 11:34:Pak taky samozřejmě klasický bramborák, což je stejný recept, jen místo vloček se přidá trocha hladké mouky.
? - snadná kombinace...
- rejže + kus sojového masa
- špagety + kečup + příp. kus sojového masa
- brambory (nejlíp trochu štouchaný+trochu opečený (je-li tuk, olej) + příp. kus sojového masa
(masa může bejt v každym jídle podstatně míň jak přílohy...)
- ovesný vločky s mlíkem - je-li cukr, tak jako sladký jídlo (studený i teplý jídlo - pozor nevařit jak blázen a) vzkypělo by mlíko, b) ani na ty vločky to není ideální
nelze-li opatřit cukr, tak možná slané (vyzkoušel-li tazatel, že mu to takhle chutná (obecně:FUJ))
případně zkusit nastavit brambory vločkama - no...
- vejce buď na konci přípravy zamíchat do brambor, nebo do rejže, nebo si ho nechat - uvařit k chlebu, vece - do skla, na hniličku, nebo jako plátky na chleba, veku
- nebo použít na pseudobujón! - schovaná slitá voda z brambor (+ voda z rejže + soj. masa) - přivýst k varu, odstavit + rozklepnout do toho vejce
- druhá polívka: z trochy brambor (příp.trošičky masa) + vloček udělat polívku na pár dní - s jíškou by byla lepší (stačila by hrstička jakýkoliv mouky + trochu tuku, oleje, másla), případně dodat 1 nakrájenou mrkev (je laciná), případně listy z kopřiv (radši hluchavek) jestli jsou někde poblíž...
P.S rejže by byla pochopitelně o moc lepší s jednou maličkou cibulí (vařit dohromady samozřejmě), ale to už je trochu moc patlání (jinak by cibulka moc nestála), v tomto případě je zbytečné dávat do rejže vejce
doplněno 07.12.13 11:47: vejce by bylo hodně dobré i v těch sladkých teplých vločkách (pokud jich není tak moc, že už by v tom množství nebylo k rozeznání) - na konci vaření se do kaše rozklepne vejce a rozmíchá...
(kaše mimochodem musí být hustá, při vaření samozřejmě trochu - ale ne zas moc - není to krupice - nabude)
Kdyz jsem studoval a bydlel na podnajmu, tak casto byla bida. Nasel jsem reseni: Ovesne vlocky na panvi posypat cukrem a nechal zkaramelizovat. Verte, ze vystydle hroudy vam budou chutnat, jsou vyzivne a kdyz to potom zapijete vodou, tak vam to v brise nabobtna a mate po hladu. Jste syt i pln. Mala poznamka: oves se pridava i hrebcum, kazdy vi proc. Zdravi Sebor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.