Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové, štáva z ovoce a zeleniny je zdravá, nechci kupované štávy, ale svoji z našeho ovoce. Com používáte a čím dostanete tu štávu do sklenice na pití. Chci pokaždé čerstvou, pak vypít atd. Prodává se nějaký strojek, či přístroj a jak drahý? Děkuji. - pt
Ano PT, existují odštavňovače, mechanické i ruční. Cena 700 Kč a výš. odstavnovace.heureka.cz/...
doplněno 15.07.13 13:56:Edit: v levém sloupečku si můžete vyfiltrovat dle svých požadavků
Když byly (mé) děti malé, používali jsme odstředivý odštavňovač (něco jako toto - odstavnovace.heureka.cz/... ) - na, v podstatě, cokoli - jablka, hrušky, rybíz, višně, rajčata...
Dneska používám jen tyčový mixér (v příslušenství je vysoká úzká nádoba s kovovou filtrační vložkou) - odštaví jen měkčí a ´vodnatější´ ovoce (např. citrusy, ananas, víno).
doplněno 15.07.13 15:34:Z rotačního odštavňovače mi tekla zcela čistá štáva, stejně, jako z filtrační nádobky nyní. Ale jestli lze ten filtr dokoupit nemám tucha - úplně běžný asi nebude.
Mowla:souhlasím,také to dělám tyčovým,je báječnýZrovna dnes jsem dělala zeleninovou polévku,rozmixovala ji na krémovou,to je panečku dobrůtka
Děkuji za typy, ten ponorný mixérek mám také, ale nemám tu nádobu. Dostane se koupit nádoba zvlášt? A když se ovoce rozmixuje tím ponorným mixérem, tak to zřejmě rozmixuje i pecky z pomeranče, nebo z rajčat, co pak, Také ještě cedíte přes cedník? Zřejmě by byl lepší ten odštavňovač vcelku. Tam už je jen čistá štáva? At jdu do krámu trochu informovaná. Děkuji za vysvětlení. - pt
Pavli, ta nádoba se dá koupit v domácích potřebách - jmenuje se to "mixovací nádoba". Je důležité, aby byla dost vysoká a ten tyčák aby do ní pěkně zapadnul.
Já mám teda taky raději štávu z tyčáku, protože tam zůstane i ta dužnina a tím pádem i vláknina.
Z odštavňovače ti teče už čistá štáva, ale zato je s tím spousta bordelu. Pořád to vymývat, vyhazovat - to raději optláchnu ten tyčák.
Tady je o odštavňovačích hezký článek: ekonomika.idnes.cz/...
Michalko, děkuju, koupím si tedy jen tu nádobu, abych měla i tu dužinu s vlákninou, jen nevím, co ty pecičky, ta jádýrka, aby neudělaly hořkou chut. Díky. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.