Jak odstranit napálený tuk z litinového roštu sporáku?Nejedná se mi o metodu pouhého "seškrabování" či jiného mechanického obrušování, ale jen o "namočení" roštu do nějaké chem.kapaliny, způsobující rozpuštění tuku a mastnoty ve všech záhybech.
..."ale jen o "namočení" roštu do nějaké chem.kapaliny"... - jako dobré odstraňovače tuků fungují louhy (a kovu, ani litině, nevadí) - např. NaOH... Ale jsou to poměrně nebezpečné kapaliny, takže pro domácí použití k nim potřebuješ nějaké znalosti a spoustu opatrnosti...
Nám se na tyto účely osvědčuje odstraňovač povlaků, určený pro trouby a grily. Prodává se buď ve formě spraye, který po aplikaci vytvoří pěnu, ta se nechá zapůsobit a pak se i s nánosem setře, nebo lépe ve formě gelu (jmenuje se Mefisto), velmi účinný. Pozor při práci, kůži to moc dobře nedělá.
Na rošt totéž co na troubu. Ve spreji pod různými jmény. Zatřepat, nastříkat a nechat přes hodinku působit. Pak do dřezu opláchnout a setřít houbičkou. bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.