Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zdravím všechny, uvažuji o tom, že si do kuchyně koupím keramické nože, koukám, že jsou celkem drahé, proto by mě zajímalo, zda se tato koupě vyplatí a v čem jsou lepší než normální nože? Děkuji za odpovědi
Ahoj, přesně tyto nože jsme kupovali jako dárek před Vánocemi v Intersparu asi za polovinu.
Jsou super na krájení zeleniny a ovoce. Údajně se zachovává více vitaminů, než při krájení kovovými noži, které statickou elektřinou vitaminy ničí a také by nemělo ovoce na řezu hnědnout, což se mi ale nějak nefunguje.
No mi přijdou keramické nože jako veliká móda, ale na nic. Své nerezové nože bych za keramické ani za nic nevyměnila.
Dobrý den. Když se díváte kolem sebe, tak každý má v domácnosti, nebo vyzkoušel keramické nože. Je to jako se vším, co je nové. Když náhodou říznete do něčeho tvrdého, tak nůž odejde. Jen na zeleninu jsou dobré. Před mnoha lety, jsem dostala sadu značkových nerez nožů, od nejmenších po největší. Tyto nože a mnoho dalších, máme v kuchyni na běžné používání. Zakoupené nové nerezové (v dnešní době, jako nerez?) odcházejí a jsou zubaté a tupé. Nože staré, nerezové, jsou stále ostré a bez kazu. Nedám na ně dopustit. Jen můj názor.
Já v návalu dobroty koupil keramiku manželce k něčemu jako dárek. Byla šíleně nadšená první dva měsíce. Když začala zjištovat, co vše se s tím nesmí, po celém čtvrtroce je uložila zpět do krabičky a od té doby nikoho ještě nenapadlo je vyndat. Když je nůž v kuchyni, je potřeba s ním pracovat a né na každou kravinu vytahovat jiný, protože s tímhle se to nesmí.
Tak ani nemůžu říct, jak rychle se otupí, u nás to nějak nestihl
Dlouho jsem odolával, ale žena je chtěla a tak jsem koupil sadu (velký, malý, škrabka) asi za 350,- Kč. Ten velký používám taky, ale jenom na něco. Např. měkká rajčata, salám na tenoučké plátky, cibule a pod. Prostě tam, kde potřebuji ostrý a nelepivý. Po použití ho otřu a uklidím. Nemá to chybu, ale jak říkám,jenom na něco. Kdysi dávno jsem dostal jakýsi keramický nůž a ten jsem zlomil při prvním mazání chleba máslem.
doplněno 05.06.12 12:43:Tahle sada je vhodná i jako dárek. Je v pevné krabičce s magnetickým uzávěrem a podložka s noži se dá uložit i do šuplíku v kuchyni. Za ty peníze slušný dárek.
Kupovali jsme keramické a nerezové nože. Keramické jsou stále ostré a krájí opravdu dobře, zatímco nerezové jsou už trošku tupější (a zubatější)
Před cca dvaceti lety byly v modě nože broušené laserem - nestály ani za kupku hnoje - vím to, dostal jsem je darem. Dneska trend razí nože keramické - a nejsou o nic hodnotnější, z tý kupky hnoje si aspoň vypěstujete zeleninu. Nejsou o nic ostřejší než nože ocelové (pokud si je člověk umí nabrousit), jsou křehké - a plkům o ničení vitamínů se vysměje každý, kdo ví něco o chemii a fyzice.
Kupte si kvalitní ocelový nůž. Nebo i tři.
Kdo vi jak s nima budete zachazet. Existuji i cerne, ktere jsou lepe zhavene a odolnejsi. Ale ja mam sadu tri nozu a kazdy ma kousek uloupnuteho. jinak kvalita...vyrabi to hlavne cina a pak zalezi na vyrobci, a cene. Prodavaji se i kvalitni, co opravdu nabrousene zustanou dlouho. a taky co se kvalitne tvari a po pul roce jsou tupe...a brousit nejdou jen tak.
doplněno 02.06.12 22:43:Jinak jsem s nima opravdu spokojeny. Krajeni syru, vajicka...nic se nelepi, vsechno jde lehce.
Nějak tu ty keramické nože haněj. Musím ale napsat, když žena toto přitáhla dom díval jsem se zpatra. Ale ta nádhera při rozkrojení čerstvého, ještě vláčného rohlíku. To mi spadla čelist. Rohlík šel čistě, bez houlení rozkrojit. Prostě paráda. Pravda, po dvou letech už to tak nejde, nůž se otupil. Koupíme nový.
Nemám osobní skušenost,a ani je doma nepotřebuji.Matka má a jsou tupější než klasika.Osobně mám doma po manželčině babičce jeden nůž (zn solingen),vzhedově ja za -5,a funkčně za 1*-jde nabrousit tak,že se s ním dá holit (teda pokud si s tím dám práci).Největší problém ocelových nožů a tím pravděpodobně bude i keramických nožů v tom,že mnoho žen v mém okolí hodí nůž do dřezu s horkou vodou a příbory a ostatním nádobím a postupně je myje a tím se hooodně níčí ostří!Přičemž stačí ihned po použití opláchnot vodou,utřít a uložit!
Souhlasím s Diesslem 25 let se snažím všem v domácnosti vysvětlovat jak se chovat k ostrému noži ale marně vždy ho hodí po použití do dřezu společně s příbory hrnci a vším možným nádobím a pak mne tepou že nože jsou tupé.Ale já vím kdo je tupý.Keramický nůž se dá bez problémů brousit na diamantovém kotouči ale ta cena.
Je potřeba je koupit v akci za rozumnou cenu a je nutno dokoupit speciální brusku, protože ta původní ostrost vydrží tak tři měsíce, jinak jsou báječný a použivám je moc rád. (Ženě je třeba koupit její vlastní, protože to zařízne do kuřete a vylomí hned od kosti zub). Na muj mi nikdo nesmí šahat a už jen ta barva vás dostane. Dnes nevím, čím jsem dřív krájel? No vím. Prostě tak tenké plátky rajčete nebo zázvoru jsme prostě nekrájel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.