Nejste přihlášen/a.
prosím poraďte, stěhujeme se do nového bytu a zařizujeme kuchyň. po doporučení jsme se rozhodli nakoupit od expert elektro (kteří jsou teda dražší o něco než ostatní, ale prý fungují skvěle - reklamace, servis a tak...) no a problém je v tom, že nevím, jaký typ desky vybrat. Řešíme, jestli vybrat sklokeramickou - expert.cz/... ty jsou tady, nebo indukční - expert.cz/.... cenově jsou vesměs podobné, ale nevím kterou zvolit. Rodiče mi tvrdí, že lepší je sklokeramická, kamarádi že indukční. Tak a teď babo raď
jasnej favorit vseho INDUKCE, kdo vyzkousi uz nechce nic jinyho, sama pozitiva, a ty doby kdy porizeni bylo drahy uz skoncily, jak samotna deska tak i nadobi je bezne dostupne, a navic jde na to kazdy hrnec na kterym zustane magnet Bleskove rychly ohřev, ani sme nekupovali rychlovarnou konvici. zasadni rozdil od sklokeramicke desky je uspora energie, u INDUKCE teplo vznika - indukuje primo ve dnu hrnce, kdezto u sklokeramiky se musi nahrat teleso ktere tvz. preda teplo do hrnce = vetsi tepelne ztraty, laicky receno U indukce kdyz budete varit muzete mit polozenou ruku tesne u hrnce a nespalite se mohl bych jmenovat dal a dal jen samy pozitiva. 3roky vareni na indukci a nechci nic jineho asi tak
Já jsem si sehnal plynovou a troubu elektrickou (nevěřil jsem tomu, ale přítelkyně mne přesvědčila, že jídlo z ní je lepší jak z plynové. Samozřejmě pokud nemáte plyn a nechcete ho zavádět tak chápu. Asi spíš bude problém s čištěním a výdrží desek. No nechám to na ostatních kdo s tím má jaké zkušenosti.
Na sklokeramické uvaříte/ohřejete/ v jakémkoli nádobí, samozřejmě s rovným dnem.
Na indukční si budete muset pořídit /pokud jej nemáte/ nádobí pro indukční ohřev a pak je úspornější...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.