Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
uvažuji o koupě domácí pekárny.
Máte někdo z vás zkušenosti s tímto spotřebičem?
Chléb se peče cca 2 hodiny, nevyjde mi toto pečení o mnoho dráž než koupě chleba v potravinách
a co se týká ingrediencí neprodraží se mi toto zařízení ve"finále"
díky za tipy a rady
Máme pekárnu ETA Harmonie (nebo tak nějak) Není to jen na pečení chleba. Vaříme v tom marmeládu, hněte s v tom těsto na rohlíky a loupáky. CHleba v tom teda dražší není. Mouka 1kg za 7,-Kč droždí za možná za 2,-Kč troška cukru a nějaká semínka plus energie, tak pečeme za nějakých 12,- Kč, Variácí druhů chleba je nepřeberná a ta vůně po ránu v neděly když večer dáte suroviny a načasujete tak aby se chleba upekl třeba v 7:00... Sníme jeden chleba za den, jsme tři. Chut a vůně jsou úchvatné...
doplněno 15.10.08 21:44:Jedná se o ETU SIESTU. Na spotřebě energie se to nijak neprojevilo, nedávné vyúčtování nás o tom přesvědčilo.
Ahoj! Hodně informací najdeš tady domacipekarny.dama.cz/... . Já osobně mám pekárnu Panasonic a nedám na ni dopustit - snad ještě víc než na chleba ji využiju na kynutá těsta na koláče. Absolutně bez námahy hnětení, prostě nasypeš přísady, zapneš a za 2 hodiny vyklopíš hotové těsto. A chlebík je taky mooc mňamka. Vůbec neváhej s koupí, jen dobře zvaž, jak velkou, co má umět (rozhodně pořiď pekárnu s časovým programátorem) a taky bych asi doporučila koupit raděj značkovou, i když třeba trochu dražší, znáš to - laciné dvakrát placené. Pa Limetka
doplněno 15.10.08 08:32:Ten můj Panasonic je typ SD 255
Pekárnu nemám, ale všichni okolo říkají, že se to prodraží, hlavně na surovinách. Myslím, že pekárna je super třeba na chalupu, ale domů nevím, nevím...
Co jsem slyšela tak si to lidi chválí,i když určitě to trošku bude drahé,ale není nad čerstvé pečivo+suroviny nešizené.
doplněno 15.10.08 15:36:Podívej se na mikrovlnou troubu 4 v 1Rohnson R-2501(cena Kolem 5000,-)mikrovlnaka,horkovzdušná trouba,gril+navíc pekárna chleba.
Dráž to vyjde, ale záleží na tom, jaký pečete chleba. Fantazii se meze nekladou.
A co si budeme povídat - bochník za 20 korun v obchodě taky nemá s chlebem moc společného. Žitné mouky je tam jenom tolik, aby to trochu připomínalo chleba a dle vyjádření nejmenovaných pekařů by jí tam bylo ještě méně, ale takové pokusy už nebyly k jídlu.
máme ji 3 roky , přednost -naprogrmujete nasypete - vzbudíte se a máte čerstvé pečivo- nějakou dobu trvá než se to naučíte a pak začnete experimentovat, bylo to lepší než DVD, je trochu hlučná když ve 2 ráno začne tvořit a máte ji na lince, ale jinaj špica,doporučuji vám D-Test myslím že má i www někde tam byla recenze na typy které jsou u nás v prodeji
doplněno 16.10.08 12:58:
Pokud pečete běžný chléb, který kupujete v obchodě (1,2 kg) nemůže v žádném případě přijít dráž než při zakoupení.
Vždyt spočítejte si cenu surovin na jeden takový chléb elektřinu.
Mouka pšeničná 0,55 kg, mouka žitná 0,30 kg, sůl 0,02 kg, droždí 0,02 kg 20 zrniček kmínu, 4,5 dcl vody.
plus ale taky náklady na pekárnu samotnou. Pak si musí každý řict, kolik tak čeká, že těch chlebů během životnosti pekárny upeče.
I když samozřejmě může člověk v pekárně obměňovat recepty, po čase jsem měl chut zase dát si pro změnu nějaké pečivo kupované.
Ale nejde o život. Kdo má do toho chut, at si to zkusí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.