Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Koupily jsme plato vajíček (30ks) a už 4 jsme vyhodily. Po rozklepnutí byl bílek tuhý a bílý jako po uvaření, ale jen částěčně, ale žloutek byl v pořádku. Nebo v tom byly bílé cucky jako by se začínalo vařit zevnitř. Ale vejce když se vaří tak od skořábky ne? Nesmrdí a ten býlek chutná normálně akorát je měkčí. Nevíte co to je? Předem děkuji. Zdenda
V současné době je na trhu přebytek vajec a tomu odpovídá i cena okolo 1,50 Kč/ks. Stejně jako napsala kolegyně, já bych se tato vejce bála konzumovat. Nesetkala jsem se za dlouhé roky vaření s takovými vejci a určitě bych je nekonzumovala. Zkuste je vrátit a reklamovat. Já osobně jsem se nenechala zlákat cenou a stále nakupuji vejce v jedné speciálce. Sice za cenu podstatně vyšší, ale zatím jsem za poslední rok nevyhodila ani jedno vejce. Ještě přidám pár rad ohledně kvality potravin. Zkuste tento jednoduchý test:
Nejchutnější vejce: třetí den po snesení
Takzvaná chutová zralost dosahuje u vajec vrcholu třetího dne od snesení, používat se ale vejce může i měsíc po snesení. Aby se uchovalo čerstvé, radí odborníci ponechávat koupená vejce v lednici v kartónu. Jestliže se vyskládají dodveřílednice, zahřívají se pokaždé, když lednici otevřeme.
Snadným testem se dá také zjistit, zda je vejce chutné a nezkažené, ještě před rozklepnutím skořápky. Vložte ho před rozbitím do sklenice s vodou. Čerstvé vejce klesne ke dnu a položí se na stranu, zkažené vejce bude plavat na povrchu a zůstane svislé.
Zdroj: ona.idnes.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.