Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte,
potřebuji nový sporák a nevim jakou troubu. Chci plynové hořáky a elek. troubu. Jsem zvyklá na starou klasiku, ale dnes snad převládá jen horkovzdušná. Vadí mi, že maji hrozně malou troubu. Je pro vás horkovzdušná trouba tak vynikající jak tvrdí v obchodě.
Díky za radu
Já mám panel plynový a troubu elektrickou s horkovzdušným ventilátorem. Jsem s tím spokojená, horký vzduch používám hlavně na pečení cukroví, na sušení pusinek, někdy ji pustím i na maso. Jinak peču klasicky horní, dolní, někdy gril. Nikdy jsem ale nevyzkoušela péct třeba moučník s masem najednou, bojím se, že to načichne. Ale americké brambory a maso na 2 pekáčích nad sebou peču běžně. A malá se mi nezdá, akorát dávám plechy naširoko, předtím jsem měla sporák užší a hlubší.
Nevím o tom, že by sporáky měly jen troubu horkovzdušnou. Podle mě je většina z nich jak s horkovzdušnou, tak s "klasickou" (ty lepší mají ještě třeba i variantu grilu) a používat můžete, jakou chcete. Moje mamka to měla taky a horkovzdušnou nepoužívala, asi taky byla zvyklá na klasiku
Pro mě je horkovzdušná lepší, protože se dá péct více plechů najednou a většinou ji stačí rozpálit na nižší teplotu, než klasickou.
Mám taky od Mory. Na lince sporák s 5 hořáky a dole elektrickou troubu - jak horkovzdušnou tak horní dolní i gril. Na koláče, cukroví atd. používám horkovzdušnou, nemusí se tak dlouho nahřívat, peče rychle, koláč zůstává vláčný a nepotřebuje vysokou teplotu (koláče tak 170st.) Ovšem maso peču na horní dolní na 200, je pak líp vypečené a křehčí (horkovzduch vysušuje), nakonec tu kůrčičku dopékám gřil + větrák...
Nemůžu si stěžovat - klidně do toho běžte!
já jsem pekla v horkovzdušné a pak na přechodnou dobu kvůli stěhování přešla na obyčejnou elektrickou. Najednou jsem neměla odhad při vaření, jednou jsem to měla nedopečené, pak zas přepečené, a hlavně - nebylo to tak rovnoměrně a rychle. Prostě já se stavím jedině za horkovzduch, nejlepší je kombinace s ventilátorem, kdy pak trouba vytvoří pravý horký vzduch...
Jedině kombinovaný sporák s multifunkční troubou. Ta má samozřejmě i horký vzduch, což má nesporné výhody. Na potřebnou teplotu se například rozehřeje cca za 4 minuty. Dají se v ní péci dva plechy najednou, což je výhodné třeba na vánoční cukroví nebo buchty. Péci společně např. maso a buchty je nesmysl. Já mám dobrou zkušenost se sporáky Mora. Pozor na velikost trouby. U některých jiných sporáků se do trouby nevejdou staré plechy, které se vešly do Mory.
Dobrý den
Dovolím si odporovat s větou,že ..." .. maso a buchty je nesmysl..."
Zkoušel jste to někdy?
Naprosto normálně peču dole maso nahoře moučník.Nikdy se mi chutě a pachy nesmíchaly.Bylo to vždy Ok.Pekla jsem to tak už ve starém plynovém sporáku a nyní v multifunkční troubě pokračuju.Za stené peníze a za jeden čas.Moučník bývá samozřejmě dřív.
Jinak k otázce: Horkovzdušnou jako takovou samostatnou nemám ,multifunkční mám vestavěnou zn.Baumatic.Jsem spokojená.Můžete si i nastavit ,aby Vám za určitý čas zazněl zvukový signál- přímo na troubě.
Napsal jsem to špatně. Měl jsem napsat, že já bych to asi dohromady nepekl. Nezkoušel jsem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.