Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
o vikendu mi manzel dovezl uzene maso, ktere zapacha...duvodem je podle me chybne nalozeni. Kusy masa byly nalozeny bez vykosteni a maso lezelo 3 tydny (presny zpusob soleni, solny roztok atd. bohuzel nevim a zjistovat uz nema smysl. Chtela bych se proto zeptat, jestli lze z masa zapach odstranit a nebo jestli je lespi maso vyhodit...
dekuji za rady mirka
Zdravím Mirko! Já nejsem žádná citlivka, ale zapáchající uzené maso bych se opravdu bála konzumovat. Ale asi bych maso zkusila omýt a kus uvařit. První vodu bych slila a dala novou. Je možné, že to bude pouze na povrchu. Ale ještě mne napadlo, rozřízněte maso napůl a zjistěte, jestli zapáchá i uvnitř. Asi bych neriskovala nějaký zdravotní problém - to by nestálo zato.
podívejte se na to reálně... není snad ten cituji "zápach" známkou chytré přírody, kde se někde něco slušně řečeno "posr..o". Tím přeci máte celkem jednoznačně dáno, co s tím lze udělat = vyhodit. Bohužel pro vás. Jediná zapáchající věc co bych pozřel je "holomocké tvargl", jinak asi nic. pokud nechcete skončit někde na záchrance, nejezte to.
Dobrý den. Zápach, čili smrad se dá přerazit větším zápacham, čili nějakou voňavkou. Ale ten smrad je pouze vrcholek ledovce a hlavní problém není v té vůni, ale v tom neviditelném, neodstranitelném, zákeřném, nebezpečném a smrtelném. Podívejte se ve vyhledávači na odkazy listerióza a botulotoxin a nejdříve poletí maso a potom dovozce masa a ještě to schytá udič i s nakladačem. Ale je lepší oželet několik peněz, než dostat sračku, nebo dřevěnou truhlu. Dobrou chut Vám nepřeji, protože věřím, že to vyhodíte. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.