Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je to týden co jsme si domů přivezli pejska, bohužel jsme chytli hned blechy a nečekaně a stupňovitě začínáme být velmi agresivní. Máme Jack russell teriér, začíná se projevovat velmi agresivně, když ho chceme vzít ven a nebo ho vezmeme od gauče, do kterého kouše přes všechna napomínání ...už nevím co mám dělat a proč se tohle děje...vrčí a snaží se nás kousat - prosím poraďte co máme dělat, jestli má někdo zkušenosti
Nechová se agresivně. Koupili jste si nesmírně temperamentní plemeno. Je to malý drak. To, že se jeho jednání zhoršuje, je tím, že se cítí doma, přestává být zakřiknutý, důvěřuje vám. A taky roste. Z hodiny na hodinu roste a vyspívá. Toto dělají všechna štěňata, včetně mé jorkynky. Vet pravil, že jsem zapomněla na slovíčko teriér před jorkem. Je napapaný, vyspinkaný, zdravý, tak dělá to, co je mu přirozené, vlastní. Jestli dobře počítám, je mu 8-10týdnů. Je to mimino, starší batole. To kousání do věcí a když jedním okem kouká na vás, jakože co vy na to, je provokace. Provokace ke hře, k blbinám. Koukněte i na postavení těla. Jestliže má přední nožky na loktech a zadeček nahoru se vztyčeným ocáskem, vztyčená ouška, je to jasná výzva ke hře.
Naučte se poznávat jeho nálady podle postavení těla. Pak snadno odlišíte agresi od hravosti. Navíc, od miminkovské hravost. Je potřeba pejska zaměstnávat, dát mu to, co pořebuje. Pohyb a činnost. A z toho začne vyplývat poslušnost a respekt. Velice rychle pochopí, kdo ve hře šéfuje a kde je jeho místo. A právě při hře ho vychováte. Naučíte cílevědomě, ale vychováte hrou dřív, než dojde do puberty. Ještě chvíli a budete moci začit učit různé kousky a triky. Kdy pejsek bude mít činnost, kterou tak miluje.
Takto, jak se chová vaše mimčo, tak se chovají všecky rasy, akorát, že ty ostatní se snadněji unaví.
Kartagunec, jojo, to je třeba! Moji pejsci měli spousty hraček, klacíků a špalíků, starých kožených řemenů a starou koženou botu táhali do úplného stáří. Vždycky si ji schovali a čas od času vytáhli a žužlali. Hned byla pod botníkem, hned pod vanou. Všichni ji milovali.
Dobrý den. Pejsek si zvyká na nové prostředí vy ho musíte začít učit poslouchat a vychovávat ho. Aby pochopil, že vy jste zde pánem a on je tím, kdo musí poslouchat. Chce to spoustu trpělivosti, než pochopí režim a řád. Takže trénovat povely, (příkazy, zákazy) rozdávat pejskovi pochvaly, když se bude dařit, odměňovat, chválit a hlavně být hodně důslední naprosto ve všem. Tak ať se daří vám i pejskovi!
Dobrý den, taky mám jednoho takového ďáblíka doma máte štěňátko nebo staršího pejska? V první řadě mu musíte ukázat, že jste pánem (paní) Vy. Hlavně pokud začne vrčet tak neustoupit, rázně mu říct NE a v klidu ale sebevědomě udělat, co jste měli v úmyslu. Nemá třeba moc energie? u jacků se stává často, že jim zbyde nějaká ta energie a pak vymýšlí... Zkuste si s ním hrát, brát ho na dlouhé procházky... tím si s ním také upevníte pouto. Zlepšení nebude ze dne na den ale pokud budete důslední časem budete mít toho nejlepšího pejska pod sluncem (jackové jsou opravdové zlatíčka když se zvládne jejich tvrdohlavost a temperament)... A hlavní je - netrestejte ho plácáním, nezabírá to a spíš se to ještě zhorší, a v nejhorším případě by se Vás mohl začít bát...
Dobrý den. Moje úvaha. Nový pejsek, nové podmínky bydlení, nové seznamování, nové místečko na spaní, jídlo, pití. Není toho málo, co váš malý přítel, musí vzít za své. První, má už svůj pelíšek, místečko, kam ho můžete odkázat, kde si může hrát, spát a nebude překážet? Má to být místečko, třeba v chodbě, kterou můžete přehradit, aby nemohl dál do bytu, ale aby viděl, co děláte. Pošlu pejska na místo, přehradím přístup do bytu a sednu si k němu. Hrajte si s ním, povídejte, tak aby pejsek viděl, že jeho pán, je u něj. Pejsek má mít, také nějaké hračky, hadry, nejlépe vaše použité tričko, aby byl cítit váš pach, na trhání. Kousek starého koberečku. Pozor na boty a papuče, jak se je naučí jednou trhat, dá dost práce, odnaučení. Pejsek se musí se vším seznámit, kousání gauče patří k seznamování, vaše fuj, nesmíš, k tomu patří také. Jak dělá něco špatného, tak ho musíte napomenout, ne trestat. Za vše mu dávejte odměny, jen malé kousíčky, hladit, chválit. Nedávejte mu sladké. Všechno se uklidní, chce to dlouhé procházky, přijde domů utahaný, napije se zalehne a bude spát, nebo se dívat, co děláte. Jen můj názor.
Podobné zásady, jako při učení dodržování čistoty, platí i při odnaučování kousacího zlozvyku Drtivá většina štěňátek kouše všechno, co se kousat dá. Pokud dodržíte několik jednoduchých zásad, mělo by se vám podařit to ve velké míře omezit . Tyto zásady jsou:
Jinak taky štěně vysloveně potřebyje něco kousat.Doma máme ohryzaný nábytek, ale už ho to přešlo. Něco na hryzání by neuškodilo. (I když evím, při jeho temperamentu, jak moc mu to bude stačit).
Dobrý den,
děkuji za rady, pejsek dostal jeden den bohužel pořádně novinami a začal trochu poslouchat ...vlastně jsem myslela, že mě nebude mít rád a najednou je to mamánek ...jinak má spousty hraček ...různých ...kostiček, ven chodíme ..hrajeme si ... , prostě je to ďáblík ...máme už dva pejsky, ale tenhle je 3 násobek obou a všechno s ním je jako poprvé
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.