| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Přála bych si aby mi na poradně nehrozilo vyobcování, upalování čarodějnic, spolčování 5-ti a více rádců když jeden se mnou nebude souhlasit a kritizování když se úplně netrefím v odpovědi. Co vy na to? Jak tomu mohu napomoci? Chci zůstat sama sebou.
Ahoj "koledo", copak se stalo, někdo Vám ublížil? Jinak samozřejmě, že přátelské prostředí je prima a jistě s tím budou rádcové souhlasit, ale jsme lidé a občas se přihodí, že se vyskytne výměna názorů. Tak ať se Vám zde líbí. - stařenka
Ano stařenko tato sociální skupina na tomto webu mě ublížila a to tím, že najednou zaútočila skupina lidí a došlo ke spolčení a výzvám vymýti tu čarodějnice to také nebyly příjemné. Nota bene když jsem se nemohla bránit. Očekávám další nadávky, protože tady se otevřít to je cesta do pekel. Já jen chci aby ste si nenalhávali, že pomáháte lidem.
koledo, přátelské prostředí tady je. Jen se někdy stane, že má někdo jiný názor a nemá náladu a je nabroušený. Takže to takhle vemte a buďte ráda, že jste někomu pomohla od přetlaku. Není třeba na výpad reagovat výpadem, je třeba to hnát do pohody.
Ten kdo potřebuje radu, si vybere ze všech odpovědí to, co se mu nejvíce líbí a pasuje na jeho situaci. Nemusíme mít pravdu, protože nemáme všechny informace a tedy tazatel nám řekl jen to, co uzná za vhodné.
Já jsem si právě myslela, že je tu velmi přátelské prostředí a tak jsem se příliš otevřela. Pak mi někdo začal servírovat co jsem kdy kde napsala a to mi připomíná chování stb, moc příjemné to není. Člověk si uvědomí´, že se úplně ztrapnil, že to vypadalo, že mu lidé velmi pomáhají a najednou to byl důkazní materiál proti němu. Já si vůbec myslím, že to co napsa sysel Hejkal, že jsem stihla odepsat a poradit x žadatelům a nebyly shledány závady, že je to omezování osobní svobody šmírováním.
Ladine! 
Koledo Koledo Štěpáne, a kdo vlastně jsi? Vidím, že nejsi registrovaná. Nebo píšeš pod jiným nickem, abychom nevěděli o koho jde? Ale v prvé řadě musíš zůstat sama sebou! To by přece nemělo žádný smysl, abys měla stejné názory s ostatními, já je také nemám, a "nelítám" v tom sama. To by pak stačil jenom jeden rádce, který by věděl úúúúplně všechno. A to bych sem vůůůůbec nechodila, protože bych neměla možnost porovnání. Co člověk, to jiný mozek, jiná zkušenost, jiný náhled na věc. Z toho si má tazatel vybrat a tak by to mělo být. Nevím co Tě rozhodilo natolik, žes podala takovouto otázku. Přibliž nám to. Nejsem tu sice zase tak dlouho, ale ještě jsem si nevšimla, (nebo jsem nějak roztěkaná), že by se tady někdo proti někomu spolčoval. Nebo že bych byla přitroublá, a neuvědomila si to? I to je možné. Tak řekni narovinu o co kráčí.
A také žádné upalování čarodějnic nechci, i když do ohně se dívám ráda, protože je to přírodní energie a očisťuje. Je tu spousta užitečných a fundovaných rad. Tak doufám, že mě neupálíte. Ale já jsem fénix.
No když jsi Fénix, tak se nemáš čeho bát. Ale jen tak na okraj, toho nikdo neupálil, ten se spálil sám, protože nebyl sám se sebou spokojen, a ze svého popele se znovu zrodil omlazen a moudřejší. 
Opravdu, neschořel stářím? Tak to jsem nevěděla.
Když na to přijde, tak upálíme i vysokou pec. Pokud ti skutečně o něco jde, tak se zaregistruj a trochu se projev. Pak se teprve uvidí.
Né, prosím né, já jsem v tom nevinně...Upalování čarodějnic v žádném případě. To bych byla první na řadě. Ušetřete babušku, ušetřete Jagušku...
Jaga.
Ale "bábinko", upalování nebude, to nedovolím!...Tak buďte v klidu! Kapka naděje je vždycky...
Pro kapičku: Děkuji za podporu, hned se mi líp dýchá.
Já to upalování opravdu nemusím.
Jaga.
Však vy už toho tazatele doženete tam kde ho chcete mít, že? Jeho podporovat nemusí nikdo, že? To vám nevadí jak se dýchá jemu? Asi ne, že staádo vás nadnese, že?
koledo, koledo... přemýšlím, co tě k takové otázce vyprovokovalo!
Tvůj první vstup, resp. otázka bylo to o rybím tuku na svetru, vložená byla 14.11. před půlnocí... dostala si na ni 4 odpovědi, před cca 7. hodinami jsi se ozvala:
Autor: koledaVypadá to, že jsi byla s odpověďmi a výsledkem spokojená, že ti poradna pomohla. Takovéto děkovné odpovědi na poradně vidíme rádi...
Od toho hodnocení odpovědí na tvou tvé jedinou otázku včera 21:35 jsi v průběhu 4. hodin napsala kromě toho 15 různých příspěvků. Pokud jsem je dobře četl, v žádném příspěvku tebe ani tvůj příspěvek nikdo nekritizoval, nechtěl vyobcovat, upálit, tvoje odpovědi byly poměrně dobré, k věci, a nikoho nenapadaly.
Na poradně neradi vidíme jevy, o kterých píšeš. Proto máme také i Pravidla poradny, kde jsou požadavky na chování uživatelů. Pokud si pravidla přečteš, pochopíš, proč ta pravidla jsou, a dále pochopíš, že ne vždy je každý dodržuje. Bohužel. Není ovšem v moci poradny, admina a případně SYSů moderátorů takové negativní jevy, o kterých píšeš, okamžitě zarazit a vymýtit. Úplně stejně, jako v běžném životě.
Myslím, že majitel, my uživatelé dlouhodobí i krátkodobí, a i náhodní, si přejeme totéž, co ty. Poradnu slušnou, kvalitní, s určitou dobrou referencí, spolehlivou... zatím se to daří...
Nejsi registrovaná, těžko mohu posoudit, jak dlouho, teda kolik dní chodíš na poradnu. Proto musím přiznat, že nechápu, jak to děláš, že máš přehled o poradně, když za pár dní, resp. pár hodin si dokázala dešifrovat a odhalit všechna ta nepráví a zlozvyky a další necnosti, o kterých v tomto tvém přání píšeš...
Dej nám návod, co dělat, jak to zařídit, aby se tvoje přání splnilo... Všichni budeme rádi... a svět bude hezčí...
přemýšlím, jak se mi podařila taková úprava... nebylo to úmyslné...
ale co, přečíst se to dá a za případné problémy se někomu omlouvám...
hejkal - 

Koleda, možná, že by nebylo od věci uvědomit si, že poradnu.cz a vlastně každý spolek netvoří ONI a jejich jednání. Tvoří ho všichni, tedy i vy. Přečtěte si svou reakci na mou otázku, co si přejeme od Ježíška. Myslíte, že vaše reakce je ukázkově přátelská? 
Tak to se omlouvám. Já myslela, že je to vtipné. Zatím nejsem na vánoce naladěná. TAK JSEM SE NECHTÉLA DOTKNOUT VAŚICH CITU.
Já právě nechci říci, že poradna jsou ONI, ale že vy píšte rádi že MY . A také si myslím, že poradna jsou všichni a ne aby se vylučovali ti, kdo něco řeknou, nebo vznesou dotaz, který někomu nesedí a hned se naježí...
Hejkale, myslíš, že to byla chyba poděkovat za dobrou radu? Že jsem se už octla za hranou neutrality?
Díky Des.
Koledo, ty tvoje výčitky a rádoby snahy o zlepšení fóra jsou naprosto mimo... o co ti jde?... chceš se zviditelnit?... připadáš si takhle zajímavá?... 
Ale proč bych to dělala. Nepřipadám si zajímavá a už vůbec se nechci zviditelnit. Tenhle web mi moc ublíži. To je celé. Tak jsem měla vztek, že to tak snadno projde. Nemlať se tak do té hlavy, není to hezké. Taková kočička.
Koledičko - což takhle se zaregistrovat a zkusit si nebýt tu tak úplně anonymně, nějakou dobu radit, a pak teprve hodnotit prostředí na poradně. A nebojte, kdo tu prudil, většinou se celkem brzo ztrapnil a vyšachoval víceméně sám. Myslím, že tu takové poměry, jak píšete, nejsou - zkuste jiná fóra - to budete mrkat!
Jaká fóra můžete doporučit?
Zaregistrovat bych se opravdu bála. Ž mi třeba adminpošle vir na počítač atd. Když se náhodou nepohodnem

no comment...
No právě. Tvoje smajlíky jsou NO COMMENT
Omlouvám se, ale na teorii o tom, že náš Admin bude rozesílat viry mne jiná reakce fakt nenapadla! 
Souhlasím - registrace, to je ta nejhorší věc, kterou tady můžete udělat.
Admin je totiž nevyzpytatelný. Hodným posílá trička, zlobivým viry. Kromě toho Vám může přes počítač i poslat vir HIV, nebo vybrat účet! Také je možné díky adminovi přes počítač otěhotnět. On je prostě superman a může úplně všechno. POZOR NA NĚJ!
Chválím vaši opatrnost - je na místě. Bohužel, občas asi hraničí s blbostí!

Jaga.
Rázná odpověď by byla proti pravidlům a já pravidla dodržuji.
Koledo, znova jsem si přečetla Vaši původní otázku. To, o tom vyobcování, upalování, spolčování. A potom to Vaše divné přání, jak byste mohla napomoci k tomu, aby se to zlepšilo, a přitom zůstat sama sebou. Pokud vím, jste jediná, která ačkoliv neregistrovaná, (jak už jsem podotkla v mém prvním příspěvku), která nám chce pomáhat k tomu, abychom neupalovali, nespolčovali se a nevyobcovávali nevinné. Vy prostě mlžíte. Nevím, co Vás k tomu vede, ale budete-li takto pokračovat, vyobcujete se sama, a to velice rychle. Nikdo Vás nebude kritizovat, ani "vyobcovávat", jednoduše Vás začnou někteří z nás ignorovat. No, a pak dojde k tomu, že dojde na to, že vlastně vyhoříte vnitřně vlastním přičiněním. Tím odpovídám na Váš argument o ptáku Fénixovi. Odpovědělo nás na Váš divný dotaz hodně. Ani jednou jste nedokázala reagovat k věci adekvátně. Založila jste otázku a zřejmě ani sama nevěděla proč. Prostě chcete prudit, toť vše. Ale zapište si za uši, že nyní už všichni víme, kdo je "Koleda". Holt jste tak dlouho koledovala, až jste si to vykoledovala.
Vidím, že je to úplná tragédie. Cítím jak netušíte proč jsem téma vložila. Opět zdůrazňuji, že na dotaz o svetru mi někdo odpověděl skvěle a účinně. Takových lidí je tu spousta. Ten někdo nebyl zaregistrován a mě to opravdu nevadilo. Mám ráda lidi, jejich důvtip a to jak si tu radí. To je skvělé. Jen je nutno dodržet anonymitu, jinak člověk riskuje život. Viz tyto reakce. Já vím, že nerozumíte, ale vaše reakce mě ohrožují a to vážně a na zdraví. Nebudu se tomu vystavovat a měním nik. Doufám, že kvůli tomu mě nezostudíte před celým národem, nepřijde vražedné komando ke mně domu a nechte si prosím své komentáře o mém psychickém zdraví. Začněte prosím u sebe. Myslím, že hodně lidí odtud již odešlo. Právě kvůli nedemokratičnosti a persekuci.
Začíná to gradovat, to chce léčenííííí. Pokud jsou reakce vražedné, jde-li o život, tak to nečíííst, vyhnout se tomuto webu a dobré zdraví si udržet.. Fajn rada, né?
Čí léčení máš na mysli. Moje nebo vaše, Gradovat to musí, když se smečka pustí za kostí. Tvojí radu neoceňuji. Promiń. Nezdá se Ti mimochodem, že pokud se někdo zblázní,že je t o hrůza? Asi ne viď. To je jen taková hříka aby neotravoval. To chce léčenííííí tvoje. Je to prima reakce ne? Pomáháme si, že? Nebo ne? Vy takové nevinné jedovaté útoky a já nejsem šťastná? Jak je to možné?

.
Když ono je to nutkavé, s tím se nedá nic dělat, Prostě musím vlézt do smyčky, Mám informace, že jste vyhnali nadne´. Že nebyl registrovanej. Patronka se cítí blběěě. MAŘENKA JE UNAVENÁ. Řádí VŮBEC JEŠTĚ MARTINA? Sebod je pořádstejná. Já myslím,že internet nesmí ovládat lidi!

Také si dej pozor.
Není třeba hodnotit jak se cítím, protože já se naopak cítím velice dobře. Nakonec Suzymon, nebo Mařenka to mohou potvrdit. Jen nemusím být u všeho a na netu není jen poradte.cz. Zdravím všechny milé lidičky, které jsem tu mohla poznat a kterých si velice vážím. Ten jeden a půl rok byl pro mne velkým přínosem, hodně jsem se naučila, ale hodně se toho ještě musím naučit, tak musím zas o dům dál. Mějte se moc pěkně a ve zdraví si užijte konec roku. Vaše papapatronka.

Tak já raději ustoupím.
Ahoj Koledo, neustále se vracíš k dobré odpovědi, kterou jsi dostala na svou otázku o svetru. Nyní si zrovna tohoto rádce bereš jako záštitu s tím, že také nebyl registrovaný a že Ti to také nevadilo. Ale takových rádců je tady spousta, a nikoho to nepřekvapuje a nikdo na to neneráží.
Jenomže jenom Ty, jsi z ničeho nic položila otázku do rubriky "Vzkazy, přání a stížnosti", a právě Ty sis začala stěžovat, na "nezdravé" prostředí na poradně, a mezi řádky jsi nás žádala, abychom se "umoudřili" a neubližovali. Na takovou žádost se pochopitelně zvedla vlna nevole a mnozí z nás, po Tobě žádali vysvětlení. Toho se nám nedostalo, neboť ses vyhýbala přímé odpovědi. Nikdo z nás Tě až doposud neznal, tak jsme se všichni divili, kdy došlo k nějakému "upalování a vyobcování", právě ve Tvém případě. Mysleli jsme, že mluvíš sama za sebe. Nyní říkáš, že jsme vyštvali tři dobré rádce, z toho soudím, že jsi bojovala za ně. To je od Tebe hezké, ale mohlas mluvit narovinu a mohla ses dozvědět, že třeba já s Patronkou komunikuji stále, a nemám pocit, že by se cítila nějak ublížená. A jak ji znám, určitě by se dokázala hájit sama, kdyby to považovala za nutné. A myslím, že i ti ostatní by se dokázali hájit sami. Je ale známe, zatím-co Ty se neustále schováváš za jiný nick. Tak když máš odvahu k tomu, abys nám vyčítala naše nestoudné jednání, měj také tu kuráž a řekni kdo jsi. Tím ti přece do Tvého soukromí nikdo nevstoupí. Nikdo Tě nezná osobně, nikdo neví jak ve skutečnosti vypadáš, nikdo neví odkud jsi, tak proč se bojíš, že by Tě někdo z nás přišel ohrožovat až před Tvé dveře? Ale kdybychom věděli, o koho se vlastně jedná, možná, že by mnozí z nás pochopili, co Tě dohnalo k takovémuto jednání a je také docela možné, že by se někteří z nás postavili na Tvou stranu. Jenomže takhle je to vyloučeno, nevíme oč běží. Ahoj Suzy. Omlouvám se ostatním rádcům, že jsem mluvila v množném čísle, a tím pádem i za ně. Ale snad jsem se tím nikoho nedotkla.
Já nemohu říci kdo jsem ani co se konkrétnš stalo, ale bránit jsem se nemohla a špatná jsem z toho byla asi půl roku.
Já jsem věděla proč, vy nevíte proč.
Našel se jak jen se jmenoval nadne. No a Maruška
No a nadne už tu není...
Jak to myslíte, nedokážu reagovat adekvátně k věci?
Já nejsem nadne.
Jsem tu proto, že jsem tu spokojená a pokud ještě i někomu poradím je to tak jak to má být. To, že někdy mám názor jiný než další rádce je normální. Vadí mi tu jen lidi co si sami sobě odpovídají a nebo zakládají nesmyslná a vulgární vlákna.
Mě tu také dva nebo dvě lidičky někdy vadí.Nebo spíš jejich odpovědi.Nic si z toho ale nedělám a myslím,že ony-oni to vědí.Nepředhazujem si to a poraďte funguje určitě minimálně dobře.Taky napíšu hloupost,nebo i narážku,ostatní ,,,zlynčují "mne,a jedem dál.Hlavně s úsměvem.
Toto je asi nejlepší poradna na nettu,kterou znám a je tu určitě parta hodně dobrých rádců.Hlavně těch stálých.Bez ,,bl...ců to ale nikde nefunguje.Všude mezi náma jsou a budou.Takže myslím,že tato otázka se ani dobře zodpovědět nedá.
Krásný den všem.
Dobrý den, do mně se taky jeden naváží, nevím zda si takhle zvyšuje své ego, přestanu číst a odpovídat na jeho výroky snad se uklidní. Někdy je odpověď míněná s humorem. Taky si myslím že jsou tady odborníci, každý něco ví a snaží se poradit.
Já mám problém se svou povahou, že si všechno moc beru. Když mě někdo "zlinčuje" tak je to pro mne šok. Je těžké přešaltovat, zvláště když se přidají ostatní s odsudky. Takový Vaterlo. Ale ještě horší je když nic zlého netuše vložím téma /nemyslím tohle/ a reakce je že je to naprostý nesmysl a ťukají si na hlavu.
Původně jsem nechtěla rozšířit tuto diskuzi. Ale už název přání a potom jeho obsah mi nějak nejde dohromady - vyobcování, pálení čarodějnic a spolčování - to mně trochu zavání provokací.
Myslím, že by stačilo, kdyby většina z nás se tímto přáním - myslím přátelského prostředí - řídila a každý začal sám u sebe. Jsme zde společenství uživatelů od pubertálního věku až do věku seniorského. Je to jak v široké rodině, kde se občas také vyskytnou rozdíly v názorech a někdy i to skončí hádkou a nebo třeba i hůř. Takže, když mi zde někdo zrovna nesedí, prostě to přehlédnu a nebo jemně upozorním, ale neútočím.
Nikdo z nás není ani neomylný a ani nezbaštil všechnu moudrost světa. Respektujme se vzájemně. A co je pro mne důležité?
Nechodím na poradnu, když nejsem zrovna v dobrém rozmaru. To by se asi odrazilo na mých reakcích a to by mne fakt mrzelo.
To bych brala. Také jsem někde slyšela, že když na člověka někdo zaútočí tak si má představit hladinu vody, jakoby spadly kameny a pozorovat ty kruhy na hladině. Budu to zkoušet.
milá koleda. pročpak sem ted nechodíš pod svým starým nickem? Ano, pod ním jsi také jenom prudila a prudila... Také jsi tam psala o svých psychických problémech, o tom, jak Ti všichni stále jenom ubližují. Napsala jsi teď něco v tom smyslu, že jsme Ti tady skoro všichni ublížili a Ty to tak nehodláš nechat. PŘECE NENÍ MOŽNÉ, ŽE TEBE JSME "VYŠTÍPALI" A PŘITOM PORADNA STÁLE FUNGUJE
. JAK JE TO MOŽNÉ, ŽE TO JDE BEZ TEBE, VIĎ!
Víš, je to o toleranci. Asi každý tu máme někoho, s kým si nesedíme. Já si to s tím člověkem většinou vyříkám vnitřní poštou a tak nikoho tady na poraďte neunavujeme.
Koleda. Je mi Tě opravdu líto. Ty musíš být strašně moc nešťastná.
Nenech si duši a srdce zanést jedem a zlobou. I bez toho je tady na světě někdy moc těžko
. Již kdysi jsem Ti napsala, že musíš vyhledat odbornou pomoc, viď? Opravdu to udělej
. Pomůžeš lidem kolem sebe, ale hlavně sama sobě. Opravdu Ti moc přeji, abys i v této době, která je celá nějak hektická a posmutnělá, našla tu svoji "lipovou podzimní alej" 
Já jsem ráda, že tahle poradna funfuje. A jsem ráda, že sem můžu dát dotaz . Je to takové lidové, jak si lidé pomáhají. Snad unesete trochu upřímnosti? Citlivky jako já vám to tu přeci nemoho nabourat.
Tvoje reakce mě sebod radost nedělá, připadá mi napadající. Porušuješ pravidla poradny. Je tam dosti předsudků v té tvé odpovědi. Pokud by byl někdo nešťastný, opravdu si myslíš že je správné to na něj vykřikovat? Nemyslím sebe. O můj stav se prosím nestarej. Budu tě nadále ignorovat.
koleda. Domnívám se, že za chvilku si většina nás tady bude přát, abys Ty ignorovala tuto poradnu. Ano, můýeš být přecitlivělá... Můžou se Tě dotknout některé odpovědi.
Já na Tebe nevykřikuji, že jsi nešťastná. Já to jenom konstatuji. Víš, já si myslím, že šťatní lidé neremcají, nejsou vztahovační, nenapadají jiné... Na skoro každého z nás někdy padne smutek, špatná nálada, nejraději bychom si vylili svůj vztek na někom jiném. Mě je zle? Tak proč by jiným lidem mělo být dobře?!
Zkus opravdu jen malý trik. Jdi na procházku a usměj se na cizí lidi. Dej se jen tak s někým do řeči a hledej jenom pozitivní téma rozhovoru. Uvidíš, že Ti bude hned lépe.
Povím Ti jeden svůj příběh. Jela jsem od lékaře tramvají. Bylo mi dvacet a dozvěděla jsem se o své dost špatné diagnoze. Seděla jsem v tramvaji, přemýšlela, jak je ten svět "nespravedlivý"... Najednou ke mě přistoupila tak padesátilatá paní. Držela několik narcisek. A jednu mi dala se slovy : "Ať Vám slečno přinese trošku štěstí a radosi. Nebuďte tak smutná, ať se Vám stalo cokoliv." A vystoupila z zramvaje. Ta paní byla jak z jiného světa
. Ta jediná kytička byla něco úžasnýho... Koleda. pochopilas, co se Ti snažím říct?
Sebod a o tom to je, také vždy říkám spolupacientkám v nemocnici co po zjištění nepříznivé diagnozy spustí potoky slz a mlčí, že máme dvě možnosti, za prve lehneme si do postele, zakryjem se po uši a budeme čekat na tu zubatou nebo se s problémem naučíme žít , budeme se radovat z každé maličkosti a usmívat se od rána na všechny lidi kolem. Koleda je nešťastná? Mám pocit, že ještě neví, co to slovo znamená.
Já jsem šťastná.
.
Sebod - život se skládá právě z takovýchto maličkostí a to je na něm nejkrásnější.
Ano, pochopila. To bylo krásné. Já sama ve svém soukromém životě mám takového koníčka. Kdykoli je zač, tak chválím, říkám lidem co se mi na nich líbí. Například v tramvaji. Už jsem se dozvěděla i zpětnou vazbu, která byla podobná jako ta tvoje. To bys asi nevěřila, že? Máš mě již zaškatulkovanou viď? No nic. Na druhé straně, když někoho upálíte, myslíte, že bude šťastný? No nic. Dobrou noc. Na vaše hodnotící invektivy jsem již zapomněla jakož i na vše ostatní. Kdokoli zde napíše nějaký další výpad nebude mnou čten. Můžete si to psát mezi sebou.
Sebod, pochopila jsem myslím, pochopila, ale Ty jsi nic nepochopila a dokud to nezažiješ, tak nepochopíš.Jak můžeš ale najednou napsat takovou relativně přátelskou reakci když ta předchozí byla jedna hana za druhou? To tedy nechápu. Dále nechápu jak můžeš být tak chladnokrevně ovlivnitelná skupinou a podle toho jednoduše člověka rdikálně odprásknout. Mě to tedy jako směřující k tomu pálení čarodějnic připadá a říkám to s naprostým klidem, v mém nitru je pouze údiv. To je jeden o voze a druhý o koze. Možná píši zmateně, ale co s tímhle sociálním tlakem, který lidi popravuje /tedy obrazně/. To je samé můžeš jít do pryč, všichni si to tu budeme přát, ženete člověka do kouta ale obráceně to pardón, to je porušování pravidel. Holt jste MY a ty.
No já si také myslím že šťastní lidé nenapadají druhí lidi. Chceš říci tady na pordnš jste nešťastní?
Vůbec nemáte pravdu. Můj postoj je tento, když je mi zle tak se snažím doplnit energii buď procházkou v přírodě, nebo relaxací nebo spánkem a nejlépe smíchem s kamarádkou. To ale nevylučuje, že mi je zle když mi někdo pošle deset zuřivých smajlíků, ironickou poznámku a do toho ještě zavolá na partu, aby ho podpořila. Z toho se fakt nedá ven. Bohužel na to prostě musím reagovat.
Tato poradna funguje tak, jak funguje. Drží si svoji určitou úroveň i když musím přiznat, že v letošním roce tato úroveň trochu poklesla právě tím, že se tu vyskytlo mnoho příspěvků od lidí, kteří si zde chtějí léčit své komplexy. Každý z nás dává do svého příspěvku kus své osobnosti, znalostí a zkušeností. Samozřejmě se zde odráží i naše momentální nálada, jinak reagujeme když jsme se vyspali do růžova a jinak když přijdeme naštvaní z práce. Ale nedílnou součástí příspěvků od skalních rádců je upřímnost, kterou některé slabší povahy neunesou. Jestliže se na něco vyskytne podobný názor od více rádců, ať už prezentovaný jakýmkoli způsobem, tak na tom asi něco bude. Je pravda, že jeden tazatel nemůže poradnu nijak ohrozit, ale v poslední době se jich tu ukazuje stále víc. A čeho je moc, toho je příliš. Hodně z nás se tu na základě příspěvků zná a víme, co můžeme od toho druhého očekávat. Ale když sem přijde někdo nový a hodlá tu setrvat, pak by měl pečlivě zvažovat, jakým způsobem se bude prezentovat.
Lípy opadávají moc brzo. To nesedí.
Koledo já se vašemu přístupu nedivím, protože takových lidí mám okolo sebe většinu. Začalo mě to natolik ubíjet, že jsem pomyslně zabouchla dveře svého domova, svého zázemí a udělala z něj chráněné území. Víte, jste vlastně normální, protože takových lidí je opravdu čím dál víc a já jsem zjistila, že začínám tenhle model "chytat". Naštěstí jsem tuto infekci zjistila včas a hodlám být naprosto imunní.
Víte co to je za vir? To je... poloprázdná sklínka, všechno je na houby, kytky smrdí a ptáci řvou, bude hůř, v televizi nic nedávaj, čtení mě nebaví, práce mě nebaví, manžel mě štve, děti mě štvou, v práci mě štvou.
Snažila jsem se vždycky ukázat poloplnou sklínku, to že bude líp, že kytky voní a ptáci zpívají.. ale víte, k čemu jsem došla? Nemá to cenu. Dokonce jsem i došla k tomu, že pokud mi někdo bude brečet, že ani na provaz nemá, půjdu a koupím mu ho.
Smutné.
Mařenko nevěřím Vám. Já si myslím, že máte domov v pohodě, práci v pohodě a lidi ráda. A basta. Nevěšte mi bulíky na nos. Já za sebe nemám tento vir. Naštěstí. Vnímavost tu je, ale zatím nejsem nakažena. Nevím co je to normální. Já chci jen demokracii a svobodu a fér play.
Koledo vy jste mě vůbec nepochopila. Já jsem dala v té odpovědi dva různé pohledy na jednu věc. A to se přímo týká i poradny, i života. Jak mého tak vašeho. Jestli zde vidím přátelské prostředí, je tu. Pokud tu budu chtít hledat nepřátele, najdu je taky.
Doma mám problémy, v práci jakbysmet. Výplata jak šéfa napadne, někdy i pár měsíců dluží. Exekuci na mzdě, bloklý účet. Selhala mi ledvina, marodí mi pes. Holka se zhoršila s prospěchem, mám vrásky z vánoc, z dalšího roku, kamarádky nemám, žiju virtuálně.
Jenže já se na to dívám tak, že každá mince se jednou otočí. Taky bych nemusela mít žádnou práci, takže hurá, mám ji. Exekuce se splatí, účet odblokuje. Ledvinu mám ještě jednu a pejsek je statečný, nekňučí a uzdraví se. Holčina se zlepší, vánoce budou nakonec taky fajn. Manžel mě má rád a tohle všechno je jen další zkouška od života. Jestli nás nezabije, tak nás posílí.
Takže pokud se mě někdo zeptá, jak se mám, odpovídám děkuji, výborně. Chápete?
Milá Mařenko, kdo nechce vidět, tak nevidí. Líbí se mi Tvá víra v lepší budoucnost a plně Tě v ní podporuji a držím palce.
Milý ládine. Oravdu jsi mi vzala slova z úst. A kdo nechce vidět. Nevidí. Uvidíme co bude v budoucnu.
Já také podporuji Tvé pozitivní myšlení.
Mařenko, omlouvám se, že Vám kazím hypotézu, ale já nemám tento vir. Mě z důvodu praktických ani nic jiného než optimismus a pohodářství nezbývá. Tady je to ale něco jiného. Tady jsem se velice poučila, že jakéko-li sebeotevírání je jako naběhnout si. Deset rádců si zašmíruje a mají jasno. Jakkoli by se jejich závěry lišily od pravdy minimálně o 50%. Jen jsem si vždy říkala jak se v tom utvrzují, že mají pravdu, to je zvláštní jev. Teď už se nedivím.
Koledo je mi Tě úpřímně líto. To je věta, kterou bych já napsala snad jednějakéku naprostému hulváton, která by jednal nečestně, Já jednám četně, Jen Vám nechci řící podrobnosti mého zážitku, protožr by se mohl vrátit. Pro mě to bylo ponižující.
No je to jedna z nejlepších poraden. Objektivně řečeno. Čistě technicky tedy. Opatrnosti ale nezbývá.
Odpusť nám naše viny, jakož i my odpouštíme našim viníkům.
Je Tvá odpověď ironická či cítíš opravdu lítost? Mýlím se když cítím to prvé? Pak tedy Bůh Ti buď milosrdný, protože není ten kdo by\se líbil všem a doufám, že nepocítíš co já musela. Tak vidíš jací tu jste.
"koledo", kolega "kartaginec" není zlomyslný. Prostě jen píše, aby nám byly prominuty chyby, jako i my dokážeme prominot chybu druhému. To znamená, že bychom si neměli vyčítat, ale být raději navzájem tolerantní. Myslím, že je málo těch, kteří ublíží schválně a dělají si z toho legraci. - stařenka
Ano měli bychom být k sobě tolerantní. Už jen proto, že málokdo toho druhého opravdu zná a tady na internetu je tak netypické prostředí, že dojde ke zkreslení vnímání raz dva. A co má jako ten napadený pak dělat. Asi sklapnout krovky a pryč? Jak mi bylo již doporučováno? To mi nesedí aby kdokoli komukoli doporučoval, že má odejít a že brzo bude ignorován "celou poradnou" . Řekněte, že se to nestalo. Jó držíte spolu. A kam se potom poděla demokracie? A stařenko jakkoli jsi ty sama hodná, jak můžeš mluvit za kartagince jak on to myslel?
Koledo, určitě bychom k sobě měli být tolerantní!
Pan Kartaginec je velmi chytrý a moudrý kolega, Stařenka (i já si to myslím) velmi dobře odhadla, proč svoji reakci napsal. Nikdo spolu nedrží apriori jen proto, že se známe. I my (dovoluji i sebe zařadit mezi služebně starší rádce) se dokážeme pěkně poštěkat. Ale jsou to konstruktivní hádky, kterými se problém vyřeší, bouřka se přežene a zase vysvitne
!
Pokud pohledáte v archivu, najdete třeba naše "seznámení" s Patronkou, pěkně jsme na sebe tenkrát vrčeli kvůli nějaké pitomé zásuvce. Dnes si ji vážím jako člověka a technicky nadprůměrně nadané ženy, občas si i písnem mailem...
"Doporučení" odchodu od Stařenky jsem pochopil jinak než Vy. Zkuste zapřemýšlet třeba nad tím, že je to dobře míněné varování. Třeba takový nástin budoucnosti pro někoho, kdo kazí dobré jméno poradny. Dobrá rada - popřemýšlet nad vlastním chováním...
A nakonec: ANO, držíme pospolu. NAŠTĚSTÍ! Jsme tým lidí, kteří se snaží pomáhat, nemáme za to ani korunu, ještě za to platíme - minimálně elektřinu a internet, nepočítám čas. A nebrečíme kvůli tomu! Díky Adminovi občas dostaneme reprezentativní tričko, které asi nikoho z nás finančně "nevytrhne", ale o to více potěší!
Tak se rozhodněte: chcete být součástí tohoto týmu, nebo se budete marně snažit tenhle tým rozvrtat a rozeštvat? 
Nesnažím se tento kolektiv rozeštvat. Opravdu vám nikomu není líto té přesilovky, kterou tím pádem vedete na jednoho co se jen netrefí z otázkou? Já vám vaši soudržnost přeji. Možná, ale trochu demokracie by bylo dobré, co vy na to? Vy mě asi nemáte rádi, ale mě je stařenka a hop a liduš a další sympatičtí. Právě proto mě mrzelo, že tak bezcitně člověka spláchnete pod vlivem "kolektivního názoru" i vy a je vám jedno co to s ním udělá. NU Vaše varování beru vážně a odcházím.
Koledo, netvrdím, že se snažíte kolektiv rozeštvat! Nevím vlastně ani jak tato debata původně vznikla ani kvůli čemu! Pouze přidávám své názory, mířené naprosto obecně a neadresně! Demokracie tkví mimo jiné i v tom, že si stále můžeme bez cenzury dopisovat a naše problémy řešit! Nemusíte odcházet, doporučuji spíše se zamyslet nad probíhajícm "rozhovorem", věřte že i já nad podobnými debatami velmi přemýšlím!
Milý niku hope, všimněte si při podobných nanicovatých diskusích, že je to 1: nekonečnu. Prostě ten jeden ať dobrej nebo špatnej a i kdyby se stokrát nad sebou chtěl zamyslet prostě nemůže, protože se na něj žene stádo a prostě je nucen tomu čelit. Proto říkám, že demokracie tu neexistuje.
Koledo, nikdo tě nechce spláchnout a nesváděj nic na kolektivní názor. Jsou tu svéprávní lidé, kteří vyjadřují každý svůj názor a je zcela logické, že se názory někdy shodují. Zkus se zamyslet sama nad sebou, co tu vlastně provádíš a co si tím chceš dokázat. Jestliže napíši příspěvek nebo vzkaz někomu konkrétnímu, tak vím co píši a také vím, že on pochopí, co jsem tím chtěl říci. Je proto zcela zbytečné a nepatřičné na něj reagovat a rozpitvávat ho. A jak vždycky říkám, pokud se názory shodují, tak na tom něco bude.
"koledo", co to čtu zase za řeči, že jdeš pryč! Něco se ti muselo přihodit, že vidíš svět tak černě. Nevím, jak bych ti pomohla v tvém trápení? "koledo", nechci myslet za kolegu "kartagince", ale jinak jeho slova ani nechápu, nevidím za tím nic jízlívého. Asi soudím podle sebe. Ahoj, stařenka.
Nu jsem ráda, že se mi to jenom zdá...
Na samý závěr. Všem se tady moc omlouvám, poučila jsem se z této diskuse. Je to nekonečné, a proto pojďme to tímto ukončit. Myslím, že nikdo není špatný a lidé se prostě musí poznávat déle, aby si porozumněli. Přeji klidný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz