Nejste přihlášen/a.
Ještě druhý dotaz...
Výživné 2000Kč mi chodí složenkou typu B už 4 roky... ta složenka resp.převod stojí 20Kč.
Kdo platí těch 20Kč za převod?Je to z výplaty expartnera stejně s výživným nebo to zaplatí firma?
Nemohl by vzniknout dluh u firmy mně? že si nechávám vyplácet pracně přes složenku, která něco stojí?
Podle mě to platí expartner. Ta doba, kdy firmy posílaly zaměstnancům jejich výplaty na účty, pojistky, spoření, výživné, penzijní fond, stavebko,... "zadarmo" (platil to zaměstnavatel) je dávno pryč. Zaměstnavatel zaplatí pouze zaslání dobírky na účet, nic víc.
Ahoj drahá kolegyně. Není to tak. Malinko se mýlíš. Když mi nechala bývalka z exekuovat dohodnuté výživné na synka, tak ji její advokát chybně poradil, že se mají ty prachy doručovat ,,K rukám matky,, . Říkal jsem jí, ať si to nechá změnit na doručení na účet synka.(Ona svůj neměla). Právě, že by se ušetřilo to poštovné za to Béčko. Které platil plátce. Plátce zaměstnavatel. Někdy jsem s tím šel na poštu i já. Když pak bylo synkovi 18 let, mohla to začít odesílat moje mzdová účetní rovnou na jeho účet trvalkou. Dřív to nešlo, protože to byl nejspíše, od bývalky, hloupý trucpodnik. Ona musela chodit na poštu pro ty prachy. Třeba v tom měla nějakou úchylku, dostávat nějaké prachy do ruky. No, nevím. Ahoj.
PS: Ale máš samozřejmě pravdu, že firmy přestaly odesílat jednotlivé platby. Dnes odešlou celou výplatu a každý si ty platby musí zařídit ze svého účtu sám. Ať trvalkami, nebo SIPEM, atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.