Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to mame na zahrade?

Od: dcsport odpovědí: 4 změna:
Dobre odpoledne, muze mi nekdo poradit co nam to roste na zahrade :)
Co to mame na zahrade?
Co to mame na zahrade? #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pryšec křižmolistý. /jedovatá rostlina, zvláště jeho prýštící mléko/

Tato rostlina má na Poradně to prvenství, že se na ni pořád někdo ptá a pořád to mnoho lidí neví. Stejně jako na pokojový pryšec běložilný, nebo ličidlo jedlé.

Jeden čas se tradovalo, že tato rostlina odpuzuje hryzce. Je to už hodně let. Tchyně ji také odněkud donesla. Od té doby se u nás na zahradě udál velký převrat. Máme plno pryšce křižmolistého. I když jej už od malých rostlinek nemilosrdně ničím. Pokaždé nějaký v koutě vyroste a stihne vyplivnout svá semena, čímž koloběh pokračuje.

Co je ovšem podstatné, máme i hryzce. Takže je klidně možné, že je pryšec naopak přitahuje. Kdo ví, jak to opravdu je..

Jsou lidé, kteří tvrdí, že nemají nic. Nepatřím mezi ně. Mám pryšce a mám i hryzce! ;) *smich* Jaga.

radkapod*
hodnocení

2x

Na 100% je to pryšec...možná pryšec skočcový :)

dcsport
12.06.16 15:10
hodnocení

Dekuji

hodnocení

1x

Pozor na něho! Střílí semena hodně daleko a když mu to dovolíte zaplaví široké okolí.

Co to mame na zahrade? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]