Nejste přihlášen/a.
Čauki , chci koupit svému 12 - ti letému klukovy PC na hraní dost dobrých her , ale nevyznám se v parametrech a ani nikoho nemám na radu. Najde se někdo kdo mi poradí co vše by měla PC sestava obsahovat? Děkuji všem! Zdar .
Doplňte v odpovědi nějaký peněžní limit (a s monitorem nebo bez?) a určitě tu někdo něco zajímavého navrhne
Připravil jsem pro vás sestavu kde váš limit využiji opravdu do "mrtě",zahrnuje pc + lcd monitor (klávesnici a myš levně seženete)
Takže...
Základní deska: Gigabyte GA-EP35-DS4 - Intel P35 - 3 142,- Kč
Procesor: Intel Core2 Duo E8400 - 3 760,- Kč
Grafická karta: GigaByte GeForce 8800GTS-512Mb - 5 557,- Kč
Ram paměti: Kingston 2048MB DDR II 1000MHz - 1 261,- Kč
Zdroj: Fortron Blue Storm II 500W - 1 547,- Kč
Disk: Western Digital - 500GB SATA II - 1 508,- Kč
Vypalovačka: Samsung SH-S223Q - 563,- Kč
Skříň: CoolerMaster Elite - 863,- Kč
Lcd Monitor: Samsung SyncMaster 19"- 6 941,- Kč
Linky:
czechcomputer.cz/...
czechcomputer.cz/...
czechcomputer.cz/...
czechcomputer.cz/...
czechcomputer.cz/...
czechcomputer.cz/...
czechcomputer.cz/...
czechcomputer.cz/...
czechcomputer.cz/...
všechny ceny jsem použil z Czechcomputer.cz možná někde seženete levněji...
>Optimalizováno pro výkon<
:o)
(celková cena: 25 142,- Kč)
- přehledněji zde: uloz.to/...
Přesně tak, na hraní je herní konzole, přičemž nabízí za mnohem nižší cenu výrazně vyšší výkon na hry - proto to jsou taky herní konzole
Klid. Samozřejmě, že rozhodnutí je zcela na tazateli, avšak, co jsme se snažili zdůraznit - na hraní jsou vhodné také herní konzole (které, pokud chceš využívat zařízení jen na hry a filmy + ostatní základní úkony, je vhodnější - já nevím, jestli tazatel chce jen stroj na hry nebo univerzální PC). Já třeba vycházím z otázky, kterou tazatel položil. Jelikož zmínil, že chce PC na hry (a tys mu ho poradil dobře, vypadá to na vyváženou sestavu) a nic jiného (co já vím, třeba nemyslel jen na hry - proto žádný z předchozích návrhů neneguji) mnoho lidí má o konzolích špatné (a zároveň mylné) mínění, že je to jen stroj na hry apod.. Kromě toho, že tohle již dnes neplatí (to jen abys věděl - dnes herní konzole = domácí multimediální centrum schopné nahradit kromě některých funkcí počítače také mnohé domácí multimediální přístroje), jsem jen navrhl další možnost, nepsal jsem nic ve smyslu "Na PC se vykašli a kup radši herní konzoli" - opět zdůrazňuji že nevím, jestli tazatel chce přístroj jen na hry nebo plnohodnotné PC se vším všudy. Takže toť k tomu, aby bylo jasno.
jakmile slyším o krabici, tak se mi otevírá kudla v kapse
-jinak poučovat mě o nich nemusíš, vždy si o svém nepříteli vše zjistím :o)
No vím, že všichni nemají herní konzole rádi a respektuji to. Tak či tak, nic jsem nemyslel ve zlém
beru na vědomí...
jen krátce: konzole je krabice která slouží čistě k zábavě bez toho aby se o ní uživatel jakkoli staral či zajímal, hraješ na tom hry..občas tam kopneš film...a to je vše...
pc, je ... něco jiného...mnohem většího a náročnějšího na uživatele, přirovnal bych to ke stylu stolování u nás a v USA... v USA si už převážná většina domácností jídlo kupuje či nechá donášet a doma to jen ohřejou (o tom svědčí i jeho kvalita), u nás si převážná většina domácností pořád ráda uvaří něco kvalitnějšího...
...ale jak už to tak bývá, tupé stádo nemyslících uživatelů těch krabic válcuje nás ostatní
(mír, ovšem)
:o)
No řeknu ti, sice konzoli nevlastním, ale měl jsem možnost vyzkoušet a opravdu není nadto si po náročném dni lehnout na pohovku a spustit na velkoplošné TV nějakou super hru. Do ruky ovladač a to je vše. Nic se neinstaluje, rovnou hraješ. A to je jejich velká síla. Next-gen grafika super, exkluzivita některých zábavných titulů také potěší (toto ovšem platí i naopak). Není to počítač, nedá se na tom pracovat, je to centrum zábavy.
Jinak tvoje přirovnání není moc na místě, protože se mine účelem; lepší přirovnání je RC auto (konzole) a běžné osobní auto (PC). Z RC auta moc užitku mít nebudeš, ale poskytne ti zábavu kdekoli to potřebuješ, vše jednoduše, avšak velmi kvalitně; řízení osobního auta taky může být někdy zábava, ale je to také starost, ovšem doveze tě kam potřebuješ. (i toto je poněkud zvláštní přirovnání, ale lepší jsem nenašel).
Jinak nechápu proč nazýváš uživatele "těch krabic" nemyslícími, popularita herních konzolí prudce roste a upřímně řečeno, není se čemu divit. Proč se taky starat o zaplácávání OS a kupováním nového HW, když můžeme mít téměř bezúdržbovou herní konzoli poskytující mnohem větší pohodlí? To vše samozřejmě nad rámec!
Ideální řešení je prostě mít obojí
přesně jsi to řekl
"Proč se taky starat o zaplácávání OS a kupováním nového HW, když můžeme mít téměř bezúdržbovou herní konzoly"
právě o tom mluvím, je to prostě jen krabice kam kopneš hru a hraješ, takže to pochopí i ženská,blondýna,důchodce,dement i super anti-technickej typ člověka...prostě jen krabice která přesně plní svůj účel. Tzv. jednoduše pobavit tupé masy. (nebo chceš-li, utahanýho člověka kterej je línej zapnout kompa a spustit hru, no... (btw. na kompu je grafika vždy lepší...jen více ...no o dost více stojí, takže bych tu krabicovou grafiku moc nezmiňoval)
- no a právě o to jde, Pc si ladím dle chuti, doplňuju nové díly atd... jako tunění auta...
> To tvoje přirovnání... , amík se taky nají...jen nekvalitně (ale zato jednoduše a rychle)...to moje přirovnání sedí přesně) <
-ale zase abych ti jen neoponoval konzoly bych si taky pořídil...třeba kdybych chtěl hodně drahou a stylovou pánvičku
"Na kompu je grafika vždy lepší" - vidím, že konzole bereš jen jako nějaký osekaný počítač nebo tak něco, no když si vzpomenu co v roce 2006 udávalo next-gen, tak se tomuto musím smát O exkluzivitě některých špičkových titulů ani nemluvím...
"chceš-li, utahanýho člověka kterej je línej zapnout kompa a spustit hru" - to je jako bys tvrdil, že používáš Windows, protože jsi líný si nastavit Linuxy k obrazu svému; To je ale totální blbost, Linux a Windows jsou dva úplně odlišné systémy, PC a Konzole úplně odlišné platformy, tudíž srovnáváš nesrovatelné
o ostatních argumentech a přirovnáních ani nemluvím, opět srovnáváš kozu s opicí.
Radši toho nechme, je z toho docela slušnej flame. Každý na věc máme odlišný názor, tak se s tím prostě smíříme a bude vše OK
snad napodled k té grafice:
ne, já neberu tu krabici jako osekaný počítač...moc dobře vím co za výkon se skrývá v PS3, a taky vím jak PS3 pracuje (zcela odlišně od PC)...co to tu ****** o roku 2006? VždyckyBYLA, JE , a BUDE lepší grafika na PC a to proto že pc se prostě rychleji vyvíjí...od první PS3 uplynulo už takovejch novejch grafik až to "je pěkný" (ne že neni)...
(tak oka, moc dobře vím jak to myslíš..taky jsem o tý bedýnce uvažoval...ale pak jsem zapnul mojeho miláčka a ...no prostě konzoli ne-e)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.