Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevím, jaký zvolit jistič na štípačku dřeva - viz technické údaje v příloze. Na chalupě mám porcelánové pojistky 3x16A (500V) a funguje to. Doma mám jistič Moeller Xclear CLS6-B16/3, 400V, ale při zapnutí štípačky vyskočí a štípačka se nerozběhne (velký náběhový proud). Nevím, zda by pomohl silnější jistič a jaký.
Děkuji za odpověď. Jiří
Tato štípačka se vyrábí se dvěma typy motorů, na 230V a na 400V...
590 5402 901
Motor na střídavý proud 230 V/ 50 Hz
Napětí sítě 230 V / 50 Hz.
590 5402 902
Třífázový motor 400V / 50Hz
Napájení 400 V / 50 Hz
Vy máte typ 590 5402 901 na 230V...alespoň podle údajů na štítku...máte stejnou štípačku na chalupě i doma? Převážíte ji? Nebo to jsou štípačky dvě...? Tu doma napájíte z třifázové zásuvky? Trochu popište situaci...
Mohl byste zkusit něco takového...odzkoušeno to sice nemám, ale prodával to i Conrad...možná někdo z rádců to bude znát. Nevím, jaký máte hlavní jistič a jak vypadá jištění jednotlivých vývodů...takže, pokud to chápu, máte u štípačky místo zástrčky 16A/230V zástrčku třifázovou a zkoušel jste jak vývod se zásuvkou 32A 400/230V popř. 16A 400/230V; použil jste vlastně jen jednu fázi. Když trochu popíšete rozvod elektro (hlavní jistič u elměru, případně nějaké další ...a následně jištění těch třifázových vývodů 32A a 16A 400V). Pokud popíšete rozvod, stačila by možná i výměna jističe 16/...pro 16A zásuvku...
jedná se o totožnou štípačku a napájím ji z 3fázové zásuvky. Mám 2 zásuvky 32A a 16A . Zkoušel jsem obě, protože jsem si myslel zda to není třeba kabelem nebo zázuvkou. U obou zásuvek ten jistič vypadával. Radili mi zkusit jistič ne B ale C nebo něco předřadit do zásuvky, ale nevím co.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.