Transit 2008 / 2.2 l - EGR ventil či co?

Autor: cudlyk® Datum: 12.12.11 13:43 odpovědí: 7

Ahojte, asi před rokem jsem měl problém s EGR ventilem, čoudilo to a nejelo - výkon 00nic. Pak v tom blaflo, auto cuklo a prudce se rozjelo. EGR jsem pro jistotu rozebral, pročistil, promazal. Přesto auto od té doby zlobí, nepravidelně kolísají otáčky, při volnoběhu to občas chcípne, zvláště ve studeném stavu. Stále svítí žlutá kontrolka. Po vyčištění EGRu mi jí ve Fordu zhasli, ale asi po 5ti km se zase rozsvítila.

Má někdo podobnou zkušenost? Může to být stále chyba EGRu? Je to nový typ, el. ovládaný. Jak ho nejjednodušeji odpojit, abych se přesvědčil o jeho zdraví? Do té doby se mi nechce kupovat za 9 tis. nový. Mám sice kontakt na někoho z Brna, že je dováží za 4,5 tis., ale lze tomu věřit?

Předem díky za všechny reakce. Č.

Upozornění
Tato otázka je 156 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.12.11 14:18
Předmět: RE: Transit 2008 / 2.2 l - EGR ventil či co? 

softwarove odpojit zaslepit a je klid, alespon na 2,4 a 2,0 tdci to funguje bez problemu

Ohodnoceno: 0x

Autor: cudlyk®
Datum: 12.12.11 16:36
Předmět: RE (2x): Transit 2008 / 2.2 l - EGR ventil či co? 

softverove odpojit znamena zajet do Fordu, aby to napichli a zmackli ENTER? nebo to zvladnu nejak sam? a zaslepit znamena zavarit rouru, ktera vede do EGRu? Nekdo psal o nejakym odporu, ze se tam ma zapojit misto cidla... diky. C.

Datum: 12.12.11 17:05
Předmět: RE (3x): Transit 2008 / 2.2 l - EGR ventil či co? 

vetsinou tam jde vlozit 10 kc pod privod do sani, a soft odpojeni u nekoho kdo dela chiptuning, me to delaly v bechovicich v technoparku jak je ACI

Autor: erikch®
Datum: 12.12.11 14:58

podrobný návod bude na foru clubu Ford-alespon u ostatních to tak bývá,záleží jak se kdy komu chtělo to tam pověsit...jen tak v kostce třeba http://www.fordclub.eu/forum-kategorie/ford-transit-22

Autor: virtualautomechanik
Datum: 12.12.11 20:45

Zkuste si nechat zkontrolovat filtr pevných částic...

Autor: buban76®
Datum: 13.12.11 14:38
Předmět: RE (2x): Transit 2008 / 2.2 l - EGR ventil či co? 

Tam asi filtr ještě nebude máme v práci 2 kousky r.v. 2007,ty FAP nemají,ale problém mají stejný. U obou vyměněný EGR - nepomohlo,vyměneny solenoidy na čerpadle-mírné zlepšení. Jeden z řidičů přidává VIF aditiv a motor běží slušně,druhý bez adidiva kolísá ale nezhasne. Zlatě starší TDDi v Transitech z 2004 jeden má 160,druhý 200tis. a na motor nebylo třeba sáhnout a běží jak hodinky.

Datum: 13.12.11 17:57
Předmět: RE (3x): Transit 2008 / 2.2 l - EGR ventil či co? 

ja mel 2x 2,4tdci jeden padnul v cca v 320 a druheho jsem prodal v 350 pred padem a to mely kompletni servis a pravidelne

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků