Nejste přihlášen/a.
Měl jsem stejný problém. U mě to způsobovala špatná cívka zapalování. Co jsem tak četl na netu, tak se to u Focusů stává. Ale je fakt, že to můžou dělat i svíčky nebo zapalovací kabely.
Mám pocit, že do MK2 zatékalo přes trysky ostřikovačů a teklo to na kabely = když to neni cívka ani svíce tak to budou kabely.. Tohle může být hlavní příčina toho škubání (probité kabely až následek)... Moc jiných možností není, tohle škubání v nízkých otáčkách je na 99% zapalování... Cívka odchází často a takhle se projevuje - má probité vinutí a výboj je částečně ve vinutí cívky a na svíci je slabý. Podobně kabel nebo svíce... Pokud má svíce velký odtrh, tak to může odpálit cívku (jiskra neskočí na svíci ale ve vinutí cívky..)
Vlhko - vysušit nemusí pomoct, elektrika je sviňa a blesky si "udělají cestu" nejdřív přes vlhké, ale změny jsou vodivé i po vysušení...
Jinak tenhle motor je docela povedený. Svíce zásadně originál (kupodivu patří mezi nejlevnější), kabely kvalitní a cívku taky.. Cívka má často popraskané zalití bloku, pokud se vysuší a trhliny zasilikonujou, tak často "obživne"
Kolem ostřikovače zatéká zvrchu kolem trysky (neteče to z ostřikovače, ale zhora mezi tryskou a plechem)
Odtrh svíce = vzdálenost elektrod, měří se spárovýma měrkama (nebo třeba plechem potřebné tloušťky)
Origo jsou Motorcraft AYFS22CB, v současnosti už se nedodává (Pro Forda to vyráběl NGK nebo i Bosch, v té diskuzi z odkazu jsou alternativy, nejspíš i jde o identické svíce...) Určitě nezkoušej vícebodové atd., ta originál primitivní jednobodová je nejlepší (a kupodivu i nejlevnější), je dobré odtrh sklepnout na 1,0 mm pokud není už z výroby (některé mají 1,3 některé 1,0)
Hlavní problém bude vlhko, pak časem začne vodit izolátor svíce a je slabá jiskra, proto to škube... Vyměnil bych svíce a možná i kabely, + přetěsnit silikonem ty trysky ostřikovače...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.