Skvrnky na rajčatech z obchodu

Od: Datum: 03.01.17 18:58 odpovědí: 7 změna: 07.01.17 11:15
Ahoj, potrebuju poradit. Pred tremi tydny jsem si,vzala na veceri kerikova cherry rajcata,na kterych jsem ale nasla male cerne skvrnky. Tak jsem si jich par odlozila a ted jsem je rozbalila. Skvrnky jsou vetsi, a nektere ztvrdle. Po rozkrojeni to vevnitr vypada normalne, ta skvrna je jakoby jen na povrchu, jenom ztvrdla. Pozdeji se zbarvikla do bilozluta, vune normalni. Koupena nejspis v albertu, pochazi z maroka. Co by to mohlo byt?

Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 03.01.17 19:04
avatar
Rajčata jsou stará.
Dlouho se válela ve skladě.
Ohodnoceno: 1x
 
Od: lilili
Datum: 03.01.17 19:25
Myslite jako plesniva nebo shnila?
Od: wamp®
Datum: 03.01.17 19:30
avatar
Ahá,takže se ještě skladovala ve vaší lednici...
Tak stará bych nejedla.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: lilili
Datum: 03.01.17 19:33
Takze nemyslite, ze byla plesniva?
Datum: 03.01.17 19:42
avatar

To už vyhoďte. Rajčata jsou ošetřena chemikáliemi, aby vydržela přepravu, dlouhodobé skladování. Pokud se objeví tyto fleky /nevím samozřejmě název, nejsem rostlinolékař/, tak je vidět, že nemoc i přes ošetření v rajčeti je.

Může to být hniloba, nebo plíseň bramborová, či kdoví co v tom Maroku mají.

V tomto období se doporučuje jíst úplně jiná zelenina. Hlávkové zelí, bílé, červené, česnek, cibule, pórek, červená řepa, mrkev, celer, pastiňák, růžičková kapusta, křen, ředkev, brambory, dýně, vypěstujte si řeřichu na tácku, udělejte si saláty, možná ještě tak na ozdobu použijte barevné papriky. Vyhněte se konzumaci okurek a rajčat. Jsou to ochlazující potraviny a v tomto období nevhodné.


doplněno 03.01.17 20:38:

Ten žlutý flíček může být nedostatek vápníku, nebo bílá, či šedá hniloba, nebo to může být způsobené viry.


doplněno 03.01.17 20:42:

Jestli to potřebujete zkonzumovat, rajčata omyjte pod teplou vodou, počkozené části vykrojte do nezasaženého pletiva a zkonzumujte. Protože pokud si někdo myslí, že v kečupu, protlaku, rajčatové šťávě nenajdeme plesnivá rajčata, tak jsme na omylu.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: lilili
Datum: 03.01.17 20:21
A vypada to jako plisen?
Od: honzik*
Datum: 04.01.17 09:34

dělá se to na starých rajčatech. Podle mě nějaká začínající hniloba. Každopádně tyto vznikající skvrny jsou pro mě vždy důvodem pro to, abych to vyhodil do koše. Vy jste člověk, nebo odpadkový kontejner? Proč to chcete jíst?

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.