Uskladnění česneku na zimu

Od: Datum: 24.07.16 10:24 odpovědí: 6 změna: 26.07.16 18:40

Dobrý den mám dotaz jak zpracovat česnek na uskladnění, (česnekovou pastu a podobně) Děkuji za radu huntířovák


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.07.16 11:13
avatar

Zde jedna rada.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.07.16 11:19
Remisaku, hooooooodně dobrá,super rada...jdu loupat...tedy dělit...
Ohodnoceno: 0x
 
Od: chcivedet
Datum: 26.07.16 02:41

Dobrý den, vyzkoušela jsem tento recept, taky mne zaujal. Nedopadlo to dobře. Přiložím foto.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.07.16 11:22
avatar

Oloupaný česnek nasypejte do vyšší sklenice, zalijte olejem asi 2 cm nad a tyčovým mixerem ho namixujte na hladkou pastu. ;) Já jsem použila olivový olej, ale ne špičkový. Nějaký levnější. Ve skleničce ve dveřích lednice vydržel 2 roky beze změny. Používala jsem čerstvý, ale ten jsem používala také.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: chcivedet
Datum: 26.07.16 04:06

Osvědčený recept na uchování česneku mám nyní takový.

V nějaké diskuzi na internetu jsem našla tento recept, jak uchovat česnek a moc děkuji paní, která jej tam zveřejnila (Evule100 -26.9.13 ): - recept na uchování česneku, je to jednoduché, rozmixuje se 1kg rajčat, 20dkg česneku a 7dkg soli, dáte do skleniček a do ledničky, ještě teď zpotřebovávám česnek od loňska, vydrží dlouho a dá se používat kdekoliv se používá česnek. Do polévek, pod maso, na chleba s máslem nebo topinky, může se rozmíchat třeba s kečupem, na Pizzu, langoše a podobně.

Od té doby si česnek tak zpracovávám a doplnila jsem si: z rajčat vyřežu tu tvrdou část od stopky a před mixováním trochu nakrájím.

Vyzkoušela jsem nechat skleničky jen v místnosti a teprve načatou sklenici dát do lednice – vydrží. Před použitím je potřeba obsah promíchat.

Používám jej třeba i samotný při nachlazení, nebo potřu tvrdý sýr, přidám i do instantní polévky spolu s nastrouhanou mraženou zeleninou, nebo na anglickou slaninu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.07.16 18:40

Toto je opravdu výborný nápad, dělala jsem to před 2 lety, loni ztratila recept, takže ted to hned využiji. Opravdu to vydrží hodně dlouho.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.