Růžovka -muchomurka

Od: Datum: 25.06.16 14:37 odpovědí: 8 změna: 25.06.16 20:05

Dobrý den, lze zamrazit muchomurku růžovku? V lese jsou jich mraky, nevím, jak je zpracovat..


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 25.06.16 14:47
avatar

To víte, že to jde. Ale nikdy to už pak není ono... Najezte se jich, dokuď jsou! Dobrou chuť!

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ben®
Datum: 25.06.16 15:09
avatar

Dobrý den, obecně lze houby zamrazovat, ale lepší je mít je již připravené před zmrazením.

Tedy, např. obalené porce, ty zamrazit a hned po vyndání z mrazáku smažit. Jinak, houba, která rozmrzne, tak změkne "na bláto". Zdravím!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 25.06.16 15:25
avatar
Jj,Růžovka čili masák.
Výborná houba,jen tak osmahnout na másle s kmínem :-P
Usušte ji.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.06.16 15:55
avatar

Zdravím.! Pokud je hříbečků opravdu mnoho...

Řeším to takto... :

1. Nejvíce sbaštit hned.

2. Z dalších udělat polívku, guláš, nákyp... všechno, co jde co nejdříve sblajznout...(zamrazit)

3. (Nejlepší varianta) Podusit na sádle s kmínem a pak to šoupnout do mrazáku...

Zmenší se tím objem a vydrží to leta.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.06.16 16:54
avatar

zkuste je tam nechat - a vezměte si, jen co spotřebujete .

Jinak bych je zavařila jako smaženici, nebo zkusila naložit do octa jako hřiby.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: balzerka
Datum: 25.06.16 18:40

Já bych je podusila , trochu kmínu ,slabě soli. A toto vychladlé do mikroten sáčků. Aby to zmrzlo ve správném tvaru, sáček s houbami vložit na půl dne do krabiček od Ramy nebo jiné. Až to vyklepnete, bude to mít skladný tvar.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.06.16 19:55
avatar

Stačí je lehce podusit a plak dát zmrazit, až je budete konzumovat, hodte je do polévky,pod maso i do smaženice jen mírně rozmrzlé,,pak budou chutnější, zcela rozmrzlé pustí mco vody.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.06.16 20:05
avatar

Také jich mám hodně v mrazáku. Po vyndání je naplním mletým masem se sýrem a zapeču v troubě na oleji,nebo másle. K tomu brmbory a je to pochoutka.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.