Co ze zeleným špenátem

Od: Datum: 30.05.16 13:02 odpovědí: 2 změna: 02.06.16 10:20

Dobrý den, Mám dotaz. Máme moc čerstvého natrhaného špenátu a nevím jak to zpracovat. Povařit , nasekat, rozmixovat a zamrazit? Nikdy jsem ho nezpracovávala. Koupila jsem si mražený. A ještě dotaz- je normální aby na špenátu byly mšíce?Děkuji za rady. Marcela


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: liduli
Datum: 30.05.16 13:44

Špenát obrat, umýt. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme špenát, necháme ho tam chvíli, jen aby se zmenšil obsah a cedníkem ho vybereme do připravené nádoby se studenou vodou. Pokud mám špenátu hodně, použiji tutéž vodu již horkou na další várku. Po zchladnutí špenátu zcedíme a okapaný obsah dáme do mikrotenových sáčků (množství podle toho jak velké porce chcete). Dáme zmrazit, já to dělám tak, že větší sáček naplním do poloviny,přeložím a zplacatím, kladu pak v mrazničce na sebe. A ano, na špenátu mohou být mšice. Nejlépe umýt pod tekoucí vodou.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: balzerka
Datum: 02.06.16 10:20

Liduli odpověděla snad na vše. Pokud jsou tam mšice, dejte do prací vody decku octa. Líp se pustí. Ono to vypadá, že máte špenátu hodně, ale až se spaří, je z velké misky akorát na jeden oběd. Nesolte.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.