Sladký červený rybíz

Od: Datum: 01.12.15 17:44 odpovědí: 4 změna: 08.12.15 17:04
avatar

Chci si koupit pár keříkových červených rybízů, musí být vhodné do hor a hlavně ať jsou spíše sladké, ty co máme jsou strašně trpkokyselé, dají se jíst jen zavařené.

Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 01.12.15 20:23
avatar
Já mám nejrači jostu. Pestovaná na kmínku dokazuje že jde o křížence angreštu s rybízem, ale jako keřík plodí takový velký černý rybíz. Bobule jsou ale velmi sladké a chutné. Kazda ustrižená a do země strčená větvička se ochotně ujme takže si jich koupíš jen pár a zbytek si namnožíš sám.
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 02.12.15 09:48

Chce to trochu zagooglit (například zde máte diskuzi) a nějaké odrůdy najdete. Jinak červené rybízy jsou od přírody spíše kyselejší. Je to dáno fyzikální povahou samotné rostliny.Jednoduše řečeno,kdyby byly sladké,nebyly by červené. :) To barvivo v plodech (Anthokyany) je právě červé díky nízkému pH,t.j. kyselosti plodů. Také je třeba,aby byly rostliny na slunném místě a plody mohly dobře dozrávat.

Zdravím.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.12.15 10:11
avatar

pořád doporučuju ROVADA, je středně ranná takže snad i v horách bude bez problémů. Jsou to opravdu dlouhé hrozny a velké bobule, fotky v tomto případě nelžou. A chuť je pro mě typická pro červený rybíz. :)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 08.12.15 17:04

Ja si myslim, ze cerveny rybiz je jen kysely, sladky jsem nikdy nejedla. Kdyz sladky, tak je vyborny cerny nebo mame na zahradce i bílý, ten je jeste lepsi.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.