Málo alkoholu v dom.víně

Od: Datum: 20.11.15 16:27 odpovědí: 7 změna: 21.11.15 23:41

Poradte mi.Mám 15l stočeného hroznového vína.Není tam skorem žádný alkohol.Cukru bylo 4kg.Barva fialová.čistá.Mírně nahořklé.Potřebuji více alkoholu ve víně.Znovu zkvasit s cukrem?Jaký je další přesný postup?:(


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 20.11.15 16:54
avatar

Už jsem na podobný dotaz odpovídal několikrát.Na alkohol se přemění všechen cukr,jak z ovoce ,tak i přidaný.Má vzniknout přibližně 1000ml 100% ního alkoholu z každého kg cukru.Zkvasit může alkohol pouze z 12% ního roztoku.Zbytek cukru zůstane ve víně(kvasu)nezkvašen.Ovšem ,pokud je v kvasu mnohem více cukru,kvašení se múže zcela zastavit.Jak jsem již řekl,zkvasí pouze 10-12% cukru v roztoku,u 15 litrů to je přibližně 2 kg cukru.Z toho vyplývá,že je kvas velmi přeslazen.Proto nemůže kvasit.Mělo by být hodně sladké.Pomoc je jednoduchá.objem naředit vodou na 30 l.A znovu kvasit maximálně 5 týdnů .Nevím ovšem,zda už není obsah napaden nějakými bakteriemi.To v případě,jestli kvašení netrvalo příliš dlouho.

JB

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 20.11.15 17:26

Díky za odpověd.Víno nemá žáný cukr.Je spíše nahořklé.Není kalné.Je čisté.Jedenkrát stočené.Nestačí jen přidat cukr a kvasinky?Proč přidávat další vodu?To už by ani víno nebylo.Napište ještě .Díky.

Od: cuca®
Datum: 20.11.15 21:50
avatar

Goldene, čtěte ještě znovu odpověď Jabraky, jednou, dvakrát.

Víno nedělám, ale pochopila jsem hned.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: trtr
Datum: 20.11.15 22:01

Zdravím, sice jsme se strýcem dělali jen jablečné víno, kvas ze švestek atd., ale svinstvo jménem umělé kvasinky jsme nikdy nepotřebovali, příroda si vždy pomohla sama.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jofa®
Datum: 21.11.15 12:32

Tak malé množství vína z hroznů (několik litrů) nebudete mít nikdy kvalitní. Víno z hroznů vyžaduje specifický proces, který v tak malém množství v domácích podmínkách není možný. To není rybíz, jablka, višně atd.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.11.15 12:45
avatar

Umělé kvasinky ... jsem se dlouho nezasmál :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.11.15 23:41
avatar

Nesmějte se výrazu "umělé kvasinky"-jde samozřejmě o kvasinky vinné v prášku.Tyto kvasinky jsou určeny speciálně na výrobu domácího vína,zároveň s maximálním množstvím alkoholu,to je 12 - 13 %.Existuje celá skupina divokých kvasinek s jinými vlastnostmi,které nemohou kvasit na vyšší obsah alkoholu jako 8 %.Ve vzduchu jsou také kvasinky octového a mléčného kvašení,které mohou kvas znehodnotit.Výroba vína je záležitost dodržování přísné sterility prostředí.

Pro golden:

Tvoje domácí víno bych považoval za nekonzumovatelné.Kampak se poděl cukr?Pokud v kvasu není alkohol,vzniklo vlivem divokých bakterií něco nedefinovatelného,což může být i zdraví škodlivé.ani vypálením by se nemusel obsah zužitkovat,protože může obsahovat metanol,aldehydy,etylacetát i jiné estery.Musel bych vědět,jak dlouho víno kvasilo.Pokud déle jak dva měsíce,je lépe ho vylít.

JABRAKA

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.