Mlecny zakal u vina

Od: Datum: 16.11.15 18:47 odpovědí: 7 změna: 18.11.15 16:41

Dobry den. Po stoceni bileho vina se zacal ukazovat mlecny zakal.Je to ruzovy veltlin a vino meni chut spise do kysela.Jak si pomoci? Dekuji za odpovedi.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: luha®
Datum: 16.11.15 19:24

Vinaři používají pyrosulfit (dvojsiřičitan draselný).

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 16.11.15 20:47
avatar

Přesně tak, zastavit kvašení (zasířit) a stočit. To bílé jsou kvasinky které sežraly cukr a pokud nedodaly dost alkoholu tak se vše zvrtne v octové kvašení. Jakou cukernatost měl mošt?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.11.15 21:24

Vse probehlo ok--kvaseni--az ted po druhem stazeni a pyros byl taky dany--cukernatost byla 21,tak nevim proc.

Datum: 16.11.15 23:02
avatar

Přidat síru a zastavit to kvašení. 21 cukernatost je na hraně (Veltlín by snesl dosladit na 24-25), bude to prokvašené do sucha a mít málo alkecu, takže přirozená záhuba kvasnic neproběhla.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: luha®
Datum: 16.11.15 23:12

Nevím, zda v tom vašem stadiu kažení je ještě co zachraňovat, ale já bych místo síry použil sorban draselný ve stejném množství, jaké je ve všech *limonádách* ze supermarketu. Dávkování je asi 4g do 10 lt.(přesné údaje si můžete vyhledat).

Sorban je přirozeně obsažen v jeřabinách a podle nich získal také název (=sorbus).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.11.15 09:11

Diky za nazory.Tech 21 mel po vylisovani a doslazen na 22,ale i tak asi chtelo vice aspon jak pisete 24.Neco zkusim a dam vedet.Diky za ochotu.

Datum: 18.11.15 16:41
avatar

Obávám se,že začalo už kvašení octové.Jinak maximální cukernatost ke zkvašení za použití vinných kvasinek je asi 15 %.Víc nezkvasí žádné kvasinky.ak zbude cukr ke sladkosti vína.Zbylé kvasinky klesnou na dno a víno zůstane čiré.Pokud nedodržíme čistotu,napadnou víno octové kvasinky a alkohol se přemění v ocet.Pokud jsem cokoliv kvasil,při dobré izolaci od vzduchu a co nejkratší době kvašení,vždy se kvas zachoval čirý a nasládlý.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.