Kdy se sbírají šípky?

Od: Datum: 29.09.15 20:03 odpovědí: 6 změna: 11.10.15 11:27

Dobrý den, přeme se, kdy sbírat šípky na sušení na čaj. Jeden tvrdí, že šípky musí přejít mrazem, druhý, že podle zbarvení. Jak poznat zralost ke sběru? Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 29.09.15 20:09

Červené, vyzrálé, před mrazem na sušení a po přejití mrazem na marmeládu, víno.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 29.09.15 20:11
avatar

Před mrazem.

Po namrznutí mnoho šípků změkne a tím ztrácí kvalitu na sušení.

Po prvním mrazíku se sbírají trnky.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 29.09.15 20:12

už jsou vybarvené a vyzrálé ,nyní je jejich čas

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.09.15 20:16

Když šípky "přejdou" mrazem, tak jdou potom špatně sušit. Takže se trhají dobře vyzrálé, TVRDÉ šípky. Po prvních mrazech se sběr ukončuje.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: luha®
Datum: 29.09.15 22:54

Pro zrychlení sušení je dobré každý šípek příčně naříznout a rozlomit napůl. Zachová se tím více prospěšných látek.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 11.10.15 11:27
avatar

Po mrazech jsou šípky na čaj nejvhodnější,Po natrhání pak odstraním stopky a kališní zbytek.Uskladnit lze bez problému v mrazáku.Čaj by se měl po svaření zbavit přecezením i chloupků ze semínek,může způsobit alergickou reakci.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.