Šárka u švestky - co s plody?

Od: Datum: 10.09.15 12:37 odpovědí: 3 změna: 13.09.15 12:14

Dobrý den,

dájí se švestky napadené šárkou komzumovat třeba jen tepelně? např. povidla?

Děkuji za radu


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 10.09.15 13:14

Jsou-li plody vyzrálé a chuťově dobré, můžete je spotřebovat, jak uznáte za vhodné.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 12.09.15 11:40
avatar

Šárku má převážná většina švestek v Česku, kdž je sníte nic se nestane, na vaření a kompoty je můžete použít, akoárt šárkové švestky mají větší sklon k červivosti.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.09.15 12:14
avatar

Zpočátku je šarkou napadená švestka poškozená jen ve dřevě.Postupně se začne projevovat i na plodech,plody jsou jakoby zcvrklé a někdy vypadají jako červivé.Pro konzumaci nejsou škodlivé,ale je nutno dodat,že obsahují mnohem méně ovocných cukrů,tudíž je nelze použít na příklad k výrobě marmelád,nebo přidat až o 10% více cukru.Sušené jsou bez chuti-.Na slivovici jsou nepoužitelné,nebo jen s přídavkem cukru.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.