Barevné papričky v květináči

Od: Datum: 08.09.15 21:55 odpovědí: 9 změna: 10.09.15 17:20
avatar

Když jsem šla kolem květinky všimla jsem si těchto různobarevných papriček a jedny tmavě rudé koupila.Paní prodavačka říkala že jsou jedlé a pálivé.Loni jsem si koupila v jiném obchodě žluté a v něm prodavačka říkala ,že jedlé nejsou.Máte někdo zkušenost z jejich konzumací.Jsou či nejsou jedlé? Díky za odpovědi.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 08.09.15 21:58
avatar

Konzumuji všechny a pohoda.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.09.15 22:07

Jsou jedlé, silně pálivé. Pozor na kulaté plody okrasných lilků, ty jsou jedovaté.

doplněno 10.09.15 22:16:

Když si kupujete sazenici pálivé papriky, tak kupujete konkrétní odrůdu, o které víte nebo si najdete obsah capsicinu a tedy víte, co můžete čekat. U těchto "okrasných" paprik koupíte a nevíte nic a ani to nezjistíte než ochutnáte. U nich je důležité pro prodej jak vypadají. Než by prodejce nebo pěstitel dával popisek, raději dá samolepku, že nejsou k jídlu. Chrání tak sebe. Papriky jsou jedlé, ale nevíte míru pálivosti a případné problémy s přemírou pálivosti jsou samolepkou vyřešeny.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 09.09.15 10:48
avatar

Papričky jsou jedlé všechny. Některé jsou hodně pálivé. Oni tomu říkají okrasné kvůli těm různým barvám a tomu, že se pěstují i v květináčích. Je vidět, jací "odborníci" dnes v mnoha obchodech s květinami prodávají zboží a neověří si ani to základní. Já mám také podivné zkušenosti v Květince. Jsou tam zaměstnány prodavačky, ne odbornice v tomto oboru vyučené. A ty dokáží pouze prodat a zabalit to, co tam mají, o sortimentu toho moc nevědí a když se zeptáte na pěstování toho nebo onoho, tak nic neví.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.09.15 15:48
avatar

jediné čeho bych se bál je čím jsou hnojené. Myslím, že u kytek nikdo neřeší, zda hnojivo obsahuje např těžké kovy apd, hlavně že dobře rostou/kvetou... ale jsou to jen dohady.

doplněno 10.09.15 15:51:

upozornění s přeškrtnutým příborem - myslím, že moc dobře ví, proč to tam je. Nepochybuji, že ví, že pokud by byly jedlé je to přidaná hodnota a prodal by víc nebo za víc peněz. Já bych do toho fakt nešel... koupit si chilli papričky v Tescu je záležitost cca 3kč/1ks a sníst se jen tak jedna celá ani nedá.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.09.15 17:20
avatar

clayman: to mě s tím hnojením také napadlo, ochutnala jsem nyní jednu a je pálivá nastejno s tou jedlou.

Dobré jsou sušené čilli a posypat si s nimi chleba s máslem nebo tvarohem *palec*Zrovinka včera tu byla otázka, co si dáváte do tvarohu?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.09.15 15:14
avatar

Děkuji za odpovědi.Včera jsem byla v Penny a paní prodavačka tam zrovna odpovídala na otázku jedné paní o jejich jedlosti . Říkala že jedna její kolegyně vyzkoušela jejich jedlost na vlastní ústa.Pobavila tím své kolegy protože jí s toho strašně pálila pusa.Tomu se říká" profesionální přístup."

Datum: 10.09.15 15:20
avatar

Minulý týden jsem koupila v Globusu dva květníčky s papričkami. Jedny mini a druhé větší. Až doma jsem zjistila, že na těch mini je nálepka se škrtnutým příborem, tedy, že jsou nejedlé. Tedy se podívejte na obal květináče anebo na plastový štítek, který je v zemině zasunutý a podle piktogramů se zachovejte. Nevím, jestli to nejedlé kvůli pálivosti nebo to obsahuje něco, co je zdraví škodlivé, když to tak bylo označené od výrobce, tak jsem je poslechla. Ta pálivost by mě samozřejmě nevadila.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.09.15 15:41
avatar

Spíše to bude opravdu pouze proto, že některé z nich jsou opravdu silně pálivé. Já patřím k těm, kteří vyhledávají ty nejpálivější. Ale vím, že většina lidí je vůbec nesnáší. Přitom je dnes už dokázáno, že pálivé papričky jsou zdraví velice prospěšné. Lidé kteří je jedí většinou nemají vůbec cholesterol, mají příznivý vliv na srdeční činnost, a tak dále. Je toho víc a z hlavy si nevzpomenu. Já už je jím skoro třicet let a když jsem je jíst začala, ani jsem o jejich příznivých účincích neměla tušení. Prostě mi zachutnaly a tak je jím. Přidávám je do všeho. Výjimku tvoří pečivo, tam je nedávám. *smich*

doplněno 10.09.15 15:49:

Ale vím o jednom druhu, který je tak pálivý, že je opravdu životu nebezpečný. Ale ty tady na trhu vůbec nejsou. Vzpomínám si, že jsem nedávno někde četla, nebo viděla, že nějaký mladý číňan snědl tyto konkréktní papričky v určitém množství a opravdu zemřel. Ale on to přehnal, chtěl vyhrát nějakou sázku, či co.

A co se týče toho upozornění s přeškrtnutým příborem, tak si myslím, že se tím prodejce jistí proti stížnostem. Kdyby to třeba snědli malé děti, nebo přecitlivělý člověk.

doplněno 10.09.15 16:06:

Tak jsem si právě o nich v rychlosti něco přečetla a doporučuji i ostatním, aby se v tomto směru poučili. Vyťukejte pálivé papričky, nebo kapsaicin. Dozvíte se, jak velice prospěšné zdraví jsou pálivé papričky. Kdyby je muži jedli pravidelně, tak nebudou mít prostatu. Je toho hodně, chce si o tom přečíst.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 10.09.15 17:13
avatar

Suzi je to tak, jím je hlavně na podzim a v zimě, zahřívají organismus, vypálí bacily a také jsou dobré na stěny cév a tedy na křečové žíly. V rozumné míře jídlo oživí.

Zkusím tu zakázanou ochutnat, jak je silná.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.