Bazalka, mám sušit i květenství?

Od: Datum: 02.09.15 14:05 odpovědí: 3 změna: 02.09.15 14:38

Bazalka po těch vedrech nemá téměř listy, ale bohatě kvete. Někdo mi řekl, že květy se nesuší. Je tomu tak?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 02.09.15 14:13

bazalka se sbírá bez květů - zdroj k použití jsou listy - květy NE a hlavně se sbírá v době než vykvete

Ohodnoceno: 1x
 
Od: wamp®
Datum: 02.09.15 14:16
avatar
Sbírají se celé rostliny i s květem.
Ještě bych doporučila Bazalku raději zamrazit.Dejte do mikrotenového sáčku,zavažte a šup s ní do mrazáku.Má daleko vyšší chuťové vlastnosti než sušená ;)
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 02.09.15 14:38
avatar

Moc jsem bazalku nekonzervoval, pokud přeci, sušíl jsem listy. Po tomhle dotazu jsem trochu zapátral a našel jsem v podstatě tři (sic!) názory:

1.Sklízejte bazalku dřív, než vykvete. Až všechny lístky na stonku budou zralé, bazalka začne vyrážet do květu. Tím bohužel ztratí část své chuti a vůně.

2. Předmětem sběru jsou rostliny z vlastních výsevů. Rostliny určené ke sběru jsou hustě listnaté, v období květu a nejlépe v čase mezi 11. - 14. hodinou, kdy má bazalka nejvíce esenciálních látek. Sbírají se se celé rostliny i s květem,

2. Bazalku se nevyplatí sušit, ale můžeme ji také naložit do oleje např. olivového, do octa nebo pro řadu pokrmů je vhodná naložená v soli.

Tak si vyberte. Příslušné odkazy zde:

http://cs.wikihow.com/Jak-su%C5%A1it-bazalku

http://jobe.cz/byliny/bylinar/bazalka/bazalkaindex.htm

http://dadala.hyperlinx.cz/kor/korr0005.html

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.