Trpké višně

Od: Datum: 11.07.15 23:31 odpovědí: 5 změna: 12.07.15 12:14

Jak mám poznat,že višně jsou zralé? Strom je krásný zákrsek,ale višně jsou stále trpné až protivně a to jsem tzv. králík vše ze zahrady mi chutná.

Není to plánka? A co marmeláda? Bude to vůbec k jídlu? Děkuji všem.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.07.15 07:26

Nenapsal jste odrůdu. Můžete mít pozdní višeň zrající na přelomu července a srpna, kyselku, na které si moc nepochutnáte, např. Morelu pozdní. Udělejte "ostřejší" marmeládu, na vánoční cukroví (linecké) se hodí.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: sousou
Datum: 12.07.15 12:14

Škoda,ale jaká je to odrůda nevím.

Od: ben®
Datum: 12.07.15 07:27
avatar

Dobrý den, ano, višně jsou trpké. Já jsem je česal v době, kdy byly tmavě rudé, po zmáčknutí bobulky vytékala šťáva u stopky a když jsem bobulku lehce zatáhl, tak na stromě zůstala pecka na stopce. Potom se musí hned zpracovat (a dobře osladit).

Marmeláda je vynikající. Zdravím!

Ohodnoceno: 2x
 
Od: host
Datum: 12.07.15 08:59

Višně jsou kyselé, tím se liší od třešní. Dávají se do bonbónů, do višňového likéru (Griottka), nebo do koláče, bublaniny, nebo jsou vynikající do kynutých knedlíků (polohrubá mouka, droždí, vajíčko, trochu mléka, cukr, trošičku osolit, atd..) uvařit, po uvaření propíchnout, aby se nesrazily, posypat cukrem s mletou skořicí, nebo instantním kakaovým práškem grankem, omastit rozpuštěným máslem a vaši višně, i když se jim někdy říká "kyselky" vám budou chutnat.

Ze zralých višní po utržení trošku teče šťáva, jsou tmavě rudé, nesmějí být jenom světle červené. Když se do višní dají i ptáci, nebo začnou samy padat, je skoro pozdě a máte nejvyšší čas je sklidit. Trhat i se stopkou - viz podobný dotaz zde na fóru.

Když nevíte co s nimi, můžete je i se stopkami umýt, aby z nich netekla šťáva, pak opatrně otrhat stopky, nechat višně okapat, dát do hranatých plastových misek od masa, nebo do menších mikrotenových pytlíků a dát je zamrazit do mrazáku a v průběhu roku, třeba v zimě si jich pár dát do pudingu, do koláče, apod.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: sousou
Datum: 12.07.15 12:12

Děkuji za radu na knedlíky,ale višně nejsou kyselé,ale trpké ...což je rozdíl.

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.