Jak dlouho vydrží bezinkový sirup?

Od: Datum: 01.10.14 17:21 odpovědí: 3 změna: 10.10.14 17:03

Zdravím, mám v ledničce v šuplíku na zeleninu bezinkový sirup /z plodů / z loňska,bez alkoholu,a chemie jen s cukrem v skleněné lahvi, vypadá že mu nic není, je hutný, vypadá dobře, nevíte někdo jaká je doba konzumace? děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 01.10.14 17:28
avatar

Dobrý den, řídil bych se zrakem - dokud je vše OK, tak bude sirup asi v pořádku. Pokud začne kvasit nebo se tvořit plíseň, tak už bude nepoživatelný. Nechal bych ho v chladu a kontroloval.

Když tam vydržel takto dlouho, tak zřejmě ještě vydrží - ale, jak láhev otevřete, ponechte opět v chladu a spotřebujte rychleji. Zdravím!

P.S. A před použitím ochutnejte, zda není zkvašený.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.10.14 16:46
avatar

Bezinkový sirup vydrží podle toho, jakým způsobem jste ho vyrobila. Pokud jste ho jako horký nalili jen do lahví, tak v ledničce vydrží cca půl roku, mimo ní možná měsíc. Pokud, jste láhve ještě sterilizovali, vydrží stejně dlouho jako zavařeniny. Může se však vytvořit kal, který nemusí být špatný. Plíseň na vrchu je již znak, že s ním něco není v pořádku, nebo jste nepoužila kyselinu citrónovou.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 10.10.14 17:03
avatar
Pokud byl plněný za horka do sklenic, tak bych čekal že dva roky dá určitě. Zvláště podpořený kyselinou citronovou.
doplněno 10.10.14 17:04: Zavareni není nutné, marmelády se taky nezavaruji a jen plní za horka. Ty dají i několik let. ;)
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.