Jablečný mošt

Od: Datum: 15.08.14 12:18 odpovědí: 5 změna: 15.08.14 15:36

Chtěl bych lisovat domácí jablečný mošt.Poradíte mi jak ho sterilovat?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 15.08.14 12:21
avatar

Nesterilujte, zamrazujte v PET lahvích je jako čerstvý.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.08.14 12:25
avatar

O moštu se tu psalo nedávno.Trvanlivost moštu,nalitého do PET lahví po zátku je dostatečná,aby se rychle spotřeboval,i měsíc.Pokud jej necháme projít varem,i dva měsíce.Do zimy se dá sterilizovat pod víčko.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.08.14 12:35

Ono se řekne zamrazit, ale když máte 30-40 PETek, tak asi mrazák je problém. Mošt plníme do zavařovacích lahví, uzavřeme víčkem a v hrnci ponecháme po dobu 25 min. na 80 stupňů. Nechat volně schladnout na vzduchu. Ještě máme loňský teď.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.08.14 13:42
avatar

Jasně, mám výhodu po dědovi obrovský pultový mrazák na chalupě, domů si vozím po 5 lahvích.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.08.14 15:36
avatar

https://www.poradte.cz/rostli…a-jablecny-most-uchovani.html (možná by bylo lepší posílat příspěvky sem, aby se to netříštilo)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.