Víno z hroznů - kolik cukru, kvasinek...

Od: Datum: 18.09.13 20:11 odpovědí: 3 změna: 24.09.13 15:15

Dobrý večer. Chceme si naložit víno z modrých hroznů. Je to obyčejné víno, tzv. bago. Lis máme, ale nevím, kolik se dává cukru, kvasinek a živné soli na určité množství šťávy /např. 10l šťávy/. Může někdo poradit jak na to, nemohu to nikde najít. Děkuji za odpověď.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.09.13 21:33
avatar

Víno z hroznů nepotřebuje šťávu ještě přislazovat.Kvasí se s přídavkem kvasinek a živné soli,dávám balení na 10 l šťávy.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Od: isteron
Datum: 18.09.13 22:54

Treba odmerať cukornatosť muštu muštomerom. Na sklenenej trubičky sú stupne, myslím, že by mal mať okolo 20 stupňov.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: cert®
Datum: 24.09.13 15:15

Já to peru i na dvacet šest.Snažím se o 14% alkoholu.Stolní víno, já tomu říkám na žízeň, má jen 11 stupňů cukernatosti.Výběr z hroznů má 24 stupňů.

V podstatě u nás má víno většinou 17 stupňů a když se nepřisladí a nechá se dokvasit, je z toho kyselina.Předpokládám, že odbourávání kyselin nebude?

Udělal bych to jako s jablečným dezertním.Do patnáctilitrového demižonu 10 šťávy a dvě kila cukru.Pokud nemáme moštoměr, tak ochutnávat.Cukr je možné přidat i do burčáku, ale nepřesladit!

doplněno 24.09.13 15:16:

Modre se předkvašuje na rmutu.

doplněno 24.09.13 15:20:

Pokud nemáme kvasinky vinné, je možné hodit trochu kvasnic a hlídat jeden den, aby šťáva nevypěnila.Později jsou kvasnice v alkoholovém prostředí nahrazeny kvasinkami.

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.