Jak uskladnit mrkev

Od: Datum: 10.10.12 13:31 odpovědí: 8 změna: 11.10.12 03:53

Jak mohu nejlépe uskladnit mrkev, když mám větší množství a nemám písek. Není také dobré ji namočit do hypermanganu


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ron*
Datum: 10.10.12 13:55
 

Dobrý den.

Nejlépe je samozřejmě mrkev založit do písku. Pokud písek ale nemáte, můžete ji uskladnit jen tak v bedýnkách, nebo policích ve sklepě nebo chladném místě. Mrkev skladujte zásadně neomytou, déle vydrží. Pravidelně ji kontrolujte, nahnilé kusy ihned vyhazujte.

 
Od: polinek*
Datum: 10.10.12 14:09
 

má tchýně ji měla ve sklepě zapíchlou v písku.Skoro celou

 
Od: bo*
Datum: 10.10.12 14:13
 

Stačí ji nandat do sklenic a otočit vzhůru dnem,do tmy.

 
Datum: 10.10.12 14:18
 

Zdravím, já ukládám mrkev neomytou( ale ne s hlínou, očištěnou nasucho) do čtyřlitrových lahví do sklepa .Skládám na stojato, otočím dnem vzhůru. Je dobře vidět, když se některá kazí. Pokud se sklenice začně hodně rosit, nechám den, dva sklenici otvorem nahoru, aby se voda odpařila.

doplněno 10.10.12 14:19:

byla jsem pomalejší než "bo"

Ohodnoceno: 2x
 
Od: bo*
Datum: 10.10.12 14:20
 

Nevadí pravdu má 1jana.

 
Datum: 10.10.12 23:14
 
avatar

Nejlepší uskladnění je do mechu rašelinníku.Nakonec i navlhčená rašelina vyhoví.

JABRAKA

 
Datum: 11.10.12 00:04
 

Souhlas s bedýnkami na chladném místě i s lahvemi.Nevím, co je větší množství mrkve (u mě je to od 100 kg výše), abyste měl lahve a prostor na ně. Ukládat mrkev nepranou, na sucho očistěnou. Je lépe nať okroutit rukou než řezat, nevznikne otevřená rána pro vstup hniloby. Na hypermangan a ostatní chemikálie zapomeňte.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: viky®
Datum: 11.10.12 03:53
 
avatar

Dobrý den, Stanin. Všechny způsoby nahoře popsané jsou dobré. Mám vyzkoušené. Co dělám já, se zeleninou mrkev, celer, petržel, pórek, česnek. Mimo to, že zeleninu nastrouhám a nakrájím do balíčku do mrazáku, nebo suším do sklenic. Nyní si také dělám sušenou zeleninu ( mixovanou) do omáček.

Mrkev na kráječi nastrouhám na plátky, usuším a rozmixuji. Tak to dělám s ostatní zeleninou také. Přidávám do šťáv a omáček, omáčky zahustí a mají úplně jinou chuť. Jen můj názor.

doplněno 11.10.12 04:20:

Ještě jsem si vzpomněla na naši sousedku, která ukládala očištěnou zeleninu, do bedýnek. První dala folii, pak čisté, namočené, hobliny, na to zeleninu, petržel, nebo mrkev a zase vrstvu hoblin, ukončila vrstvou mokrých hoblin a igelitem. Tak jí zelenina vydrží až do května. Má jí pro celou rodinu.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.