Jak uchovat mošt delší dobu?

Od: Datum: 05.08.12 06:28 odpovědí: 8 změna: 12.08.12 20:21

Vymoštuju jabka a co pak? Vypit se to nestači jak to nejlépe uchovaváte aspon pro použití na pár týdnu.V plastových láhvích v mrázáku se nám to osvědčilo,ale tam toho zas nedám větší množství. Co zasterilizovat do sklenic neztrati se nějak chut moštu,každou radu přivítam...hlavně jednoduchou a ne moc pracnou.Děkuji


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 05.08.12 09:18
 
avatar

Ano,ano,je to přesně tak,pokud míváme větší množství,zkrátka a dobře moštík zavařím;)Je vynikající,na chuti neztratí,buďte bez obav a směle do toho!

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 05.08.12 10:20
 
avatar

Nehcat zkvasit a po vykvašení vypálit.

doplněno 08.08.12 21:22:

Tak to je hatmatilka, nechat!

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 05.08.12 10:39
 
avatar

Zasterilizovat do zavařovacích sklenic je nejjednodušší v mikrovlnce.

JABRAKA

Ohodnoceno: 2x
 
Od: mkat®
Datum: 06.08.12 16:59
 
avatar

Po sterilizacii zoberte s povrchu penu.Potom do fliaš.

 
Datum: 06.08.12 17:04
 
avatar

Můj taťka sbíral lahve od vína, do nich, samozřejmě že vařící vodou vymytých, stočil jablečnou šťávu, dal do zavařovacího hrnce a sterilizoval. On měl, ale dá se koupit, narážeč zátek. Korkové špunty, které se také dají koupit, povařil a horké láhve zazátkoval. Měli jsme toho spousty po mnoho let. :)

 
Datum: 07.08.12 20:52
 

zdarec,mam ve sklepe starou mraznicku,dam most do pet flasek a necham zmrazit.zadna ujma na chuti,trvanlivost neomezena.

 
Od: annav*
Datum: 12.08.12 19:50
 

Mošt zahřejte v hrnci na 90 stupnů A POTOM VEMTE KRABICE OD MLÉKA SE ŠROUBOVÝM UZÁVĚREM,,,NAPLNTE AŽ PŘETÝKAJÍ A ZAŠROUBUJTÉ ,lepší konzervování neznám

Nebo vezměte demižon a udělejte si víno to se neskazí,čím starší tím lepší a není chemické

 
Datum: 12.08.12 20:21
 

sterilizuje se pri 75 stupnich.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.