Zpracování jablek na pálení

Od: Datum: 04.08.12 23:21 odpovědí: 3 změna: 05.08.12 16:09

Dobrý den, může mi prosím někdo poradit, jak připravit jablka na pálení jabkovice?

Děkuji za rady


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mowla*
Datum: 04.08.12 23:28

Do kvasu patří jen zralé plody, pokud možno omyté, ne nahnilé, ne plesnivé. Ideálně namoštovat... Pokud to z nějakého důvodu nejde, je dobré je nadrtit (namlet, sešrotovat) - kvašení vcelku trvá zbytečně dlouho (a může kvašení negativně ovlivnit).

Podle obsahu cukru je případně dobré dosladit.

Sud (kvasnou nádobu) je potřeba dát do tepla, ale ne na slunce.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.08.12 15:57
avatar

Na moštování lze použít jednoduché zařízení.Jablka se v mixéru rozmixuji(čistá a bez hniloby) a vloží do plátěných pytlíků,které se umístí do odstredivky na prádlo,někdo ji pamatuje,když ještě nebyly účinné pračky.Vysokými otáčkami se z jablek odfiltruje šťáva a ta se použije ke kvašení.Ostatní tu bylo už řečeno.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dudsfa
Datum: 05.08.12 16:09

opakovaně jsme s úspěchem používali zahradní drtič na větve, jde to krásně rychle a je z toho parádní materiál na kvas.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.