Uchování kopru

Od: Datum: 21.05.12 02:03 odpovědí: 13 změna: 29.05.12 20:51

dobrý den,neporadil by někdo jak uchovat mladý čerstvý kopr,aby neztratil chut,mám ho dost,celý záhon,vysemenil se sám,nevím-zeleninu jsem dávala zmrznout na zimu,kopr nevím,neztratí chut pokud by se dal do mrazáku,díky za odpovědi,koprovka u nás moc nejede,docela bych i přijmula nějaký dobrý recept,díky /i když je jich spousta/.,na okurky si nechám jen pár rostlin.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 5 let bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: viky®
Datum: 21.05.12 04:25
 
avatar

Dobrý den. Zrovna včera, jsem stříhala první kopr do mrazáku. Podařilo se nám vyset, dva sáčky, tak kopru bude dost. Kopr nastříhám nůžky na velikost, jakou potřebuji, dám do sáčku, co mají nahoře zip. ( Vždy jednu porci. Kopru dávám hodně.) Všechny sáčky, pak ještě v mrazáku, dávám do dózy. Kopr, když se vyndá z mrazáku, hned se dá do omáčky, nenechává se rozmrazit, voní a není poznat, že je z mrazáku.

doplněno 21.05.12 04:42:

Dodatek, jak změnit recept: Koprovku máme rádi, vajíčka nemusíme. Tak jsem udělala na zkoušku nový recept. Kousky kuřete jsem upekla na kolečkách cibulky, peče se, bez vody, jen sůl a koření. (Ďábelské koření) Po upečení, (maso se musí rozpadat) maso vyndám, vykostím a šťávu z cibule co se vypekla, rozmixuji. Vykostěné maso i rozmixovanou šťávu, dám do hotové koprové omáčky, kterou ještě chvilku povařím. Chce to udělat tak hodinu před podáváním. Vnoučatům, uvařené vajíčka rozkrájím, jako na chlebíčky, plátky vajíček plavou po celém talíři, jsou spokojené, krásně to vypadá. Dobrou chuť.

doplněno 21.05.12 04:47:

Oprava: omlouvám se za chyby.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 21.05.12 10:27
 
avatar

viky, recept vypadá úplně luxusně! Udělám ho, protože koprovku, tu já moc ráda. Vařím si ji pomněrně často. A ten váš recept udělám, když budu za hlídací babičku. Děkuji. *pusa* Jinak kopr skladuji v krabičce na mražáku po celý rok. A když koupím čerstvý, co ihned nespotřebuji, tak nasekám a dodám do krabičky. Kopr používám hodně. V létě z trhu a v zimě z Kaufu.*jasne*

 
Od: jarmulka
Datum: 21.05.12 14:48
 

Dobrý den,paní Viky díky za rady a recept asi taky zkusím,mohlo by být dobré,však ke koprovce z čerstvého kopru by vlastně nemuselo být jen hovězí, taky se pamatuji za svobodna jsem dělala salát z kopru ale nemohu si vzpomenout přesně na ty suroviny-byl to myslím jogurt,okurka čerstvá,kopr posekaný,trošilinku čers.česneku,myslím dál zakysaná smetana,trochu soli,no a ještě něco a to si nemohu vzpomenout,nevíte náhodou co tam ještě chybí,jen se pamatuji,že to byl dobrý salát.A jinak máte štěstí,že se Vám ho podařilo vysít,protože kopr moc se semen nejde,mám zkušenost i od jiných lidí ,že se jim nedaří ho vyset,Kopr ,když je na zahradě.,tak si semínka "zasívá" většinou sám v létě/jakoby musí,projít zimou/ a pak na jaře si "vyleze" kde on chce, a také se moc nedaři ho přesazovat/vím ze zkušenosti/no nic. díky za odpovědi,zahrádkářka.

Datum: 21.05.12 17:00
 
avatar

Ten salát, o kterém, jarmulka, mluvíte, je super. Také ho miluji. Jen taková rada: je dobré okurek nastrouhat a nasolit na sítu. Nechat asi půl hoďky vypotit a vymačkat. Tak to dělí Řekové, Turci i Bulhaři. Chybí ve vašem receptu jen pepř. ;)

 
Od: fran
Datum: 21.05.12 08:07
 

Pozvolna usušený neztratí chuť.

 
Od: hahanaj*
Datum: 21.05.12 09:02
 

kopr dávám běžně do mrazáku a nikdy neztratil chuť

udělej si tzzaziki , výborné i jen na osvěžení nebo k masu nebo jen s pečivem

 
Od: des*
Datum: 21.05.12 09:44
 

Nikdo ještě nenapsal,že v mrazáku smrdí(voní?)všechno po onom kopru.Když to chytne maso,je to docela humus.

 
Od: hahanaj*
Datum: 21.05.12 09:47
 

Když dáš kopr do dózy, tak nic v mrazáku nenačichne

 
Datum: 21.05.12 10:30
 
avatar

Chystám se, že koupím sklenici s patentním uzávěrem místo krabičky z nějakého bakelitu. A bude po vůni! *stop*

 
Od: viky®
Datum: 21.05.12 16:00
 
avatar

Jak uschovat kopr, aby nebyl v mrazáku cítit. #ff0000">Všechny potraviny ukladám do sáčku, co mají zip. Obrázek dole. Pórek, který je také v normálním mikrotenovém sáčku cítit, v sáčku, kde je zip, cítit není. Do dózy sáčky kopru dávám jen proto, abych je měla v mrazáku všechny u sebe.

Koprovka s kuřetem. Protože doma, máme muže, co mají rádi maso, ženy a děti zase koprovku, tak se omáčka přizpůsobí, aby chutnala všem.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.05.12 18:12
 
avatar

Je to už pár let, také se mi stalo, že se mi loňský kopr vysemenil a zaplevelil mi kobercem úplně všechno. Když jsem pak plela, rostlinky kopru jsem vytahala i s kořínky, dala do velikého plastového kbelíka, byl plný, a odvezla to nadělení do práce. Postavila jsem to ve svačinárně na stůl a dala k tomu ceduli, že kdo chce, ať si po libosti vezme, ale kbelík aby mi tam zůstal. Večer po směně byl na stole prázdný a čistě vymytý kbelík. Některé spolupracovnice se pak dozvěděly, že jsem to přinesla já a ještě dlouho děkovaly, že když vařily, vzpomněly si na mě. Jiná paní donesla libeček, jiná cukety a tak jsme se o všechny přebytky svorně dělily. Nic nepřišlo nazmar a ze všeho měl pokaždé někdo radost. A tak to má být. Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: jarmulka
Datum: 24.05.12 10:02
 

To je super krásná rada a zkušenost, a tak to opravdu má být! A škoda,že to tak není a Všude!

Od: lemar0
Datum: 29.05.12 20:51
 

Já kopr nasekám a dávám do kelímků od hořčice nebo od pařížského salátu. Dělám to tak mnoho let, nic není v mrazáku cítit. Kopr je vždy po ruce. Dělám hlavně kulajdu. Zkusím ten nový recept s kuřetem, taky mám chlapy a chtějí pořád maso.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.