Jak uchovat jablečný mošt?

Od: Datum: 02.09.11 13:56 odpovědí: 13 změna: 21.10.14 20:47

Dobrý den, prosím o radu, jak lze uchovat doma jablečný mošt, aby vydržel, co nejdéle. Ideálně bez chemie. Jaké jsou možnosti? Díky


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 02.09.11 14:01
avatar

Nastrouhat do každé skleněné lahve štetku křenu!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: des*
Datum: 02.09.11 20:20

S křenem se mošt nekazí ,ale je hnusnej,smrdí jak po bramborách.Děláme ho taky v petkách a do mrazáku.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 02.09.11 14:36
avatar

Záleží na tom,kolik ho máte,já ho dělávám každým rokem,naliju do PET láhví,a dávám do mrazáku,jinak jasně zkyše;)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ryza
Datum: 02.09.11 15:13

taky doporučuji zmražení, ale ne do skleněných lahví *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.09.11 17:09
avatar

My jej pokaždé uchovávali v tmavém chladném sklípku, ve skleněných lahvích s korkovými zátkami, hrdlo jsme navíc po uzavření máčeli v rozehřátém vosku. Skladovali jsme do polic na ležato. Nekazil se a vydržel. Vlastně moc dlouho ne, pokaždé se po něm jen zaprášilo. ;) Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.09.11 23:02
avatar

Každý rok jej zavařuji do skleněných zavařovaček pod víčko.Když je ho dostatek,pijeme ho i na Nový rok.

JABRAKA

Ohodnoceno: 2x
 
Od: cori2
Datum: 03.09.11 21:56

Zahřát a horké plnit do pet lahví, uchovat vleže, nahoře je bublina. Vydrží klidně i rok.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: tomsik*
Datum: 03.09.11 22:37

Zahřát do petláhví

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.09.11 08:51
avatar

Vyzkoušela jsem kde co, zahřát do PET, zavařit, dát do sklepa v demižonu a přidat křen nebo zase někdo poradil petol. Nejlepší je dát do PET a zamrazit, je jako čerstvý.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.09.11 09:43
avatar

Náš taťka mošt naléval do vyvařených skleněných lahví, nastavěl do zavařovacího hrnce do poloviny s vodou, steriloval a zátkoval. Koupil si zátkovač, takový jako narážeč špuntů. Korkové zátky povařil a horké použil.:) Ale než se takhle zprofesinalizoval, dával mošt do běžných zavařovacích sklenic a sterilizoval stejně tak, jako kompoty. Jen snad na víc stupňů, ale nevařil a v hrnci nechával déle. Nikdy nic do sklenic a do lahvi nepřidával.*hej* Mívali jsme jich spousty. Ještě teď cítím tu vůni a chuť. *slunce*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: marmar*
Datum: 05.09.11 12:06

děkuji za rady. zkusím ten mrazák :)

Od: 014011
Datum: 26.09.11 08:11

Jablečný mošt nechat v hrnci jen lehce přejít varem a ještě horký nalít až po okraj do PET lahví.Zašroubovat,flašky umýt aby nelepily a hotovo. Děláme to tak už několik let a ve velkém množství,fakt se nekazí a vydrží.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: adad
Datum: 21.10.14 20:47

Naplnit do Pet lahvi a sterilovat pri 70 Celsia asi 15 minut.Lahvi se trochu vyduje dno,takze se musi pak uchovavat vleze,ale most vydrzi i nekolik let.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.