Do Guláše bazalku nebo oregáno?

Od: Datum: 23.07.13 09:23 odpovědí: 11 změna: 30.07.13 19:12

Dobrý den,vařím guláš.Je do guláše lepší bazalka nebo oregáno (případně jiné koření).Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: xart®
Datum: 23.07.13 09:28
avatar

Já bych spíš dal majoránku :)

Ohodnoceno: 2x
 
Od: kubaaaa
Datum: 23.07.13 09:28
majoranka a pripadne trocha tymianu...
Ohodnoceno: 0x
 
Od: lenka141001*
Datum: 23.07.13 09:30

Díky za všechny rady.

Datum: 23.07.13 09:38

rozhodně majoránku - oregano je spíš na pizzu a těstoviny

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.07.13 11:04
avatar

Fujtajbl, co vám ten guláš udělal? Bazalku + rajčata + sýr a my máme rádi plátečky česneku, saturejku dávám pod pečené kuře a oregano také k masu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fribble*
Datum: 23.07.13 11:34

Proboha, vždyť to má být GULÁŠ - Maso, cibule, sladká paprika, sůl, troška chilli, špetka drceného kmínu A DOST! Maximálně na talíř nakrájená syrová cibulka.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.07.13 14:22
avatar
Otázka je zda vůbec dávat do guláše majoránku. Někde ji dávají ale spíš ne. Oficiální recepty uvádějí majoránku jen u zabijačkového guláše ale ten má k přestavě klasického guláše dost daleko.
Jinak je to ale jen na vás jestli vám majoránka potažmo oregáno v omáčce chutná tak si to toho tam dávejte klidně co se do hrnce vejde ;)
Ono taky není oregáno jako oregáno. Momentálně mám na záhonu 4 druhy přezimující a jeden co prý vymrzá. Každý má trochu jinou chuť a jestli se tomu říká oregáno, dobromysl nebo mrazuvzdorná majoránka to nechám na kolemjdoucích. Pro mě je důležité že mi to v jídle chutná a že všechny odrůdy podporují trávení tuků a působí proti plynatosti ;)
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.07.13 16:33
avatar

základní recept :

maso, kolik masa tolik nadrobno nakrájené cibule, sůl, sladká paprika a trochu oleje. Nic víc nepotřebujete.

Nalejte trochu oleje do hrnce, přidejte cibuli a pod pokličkou pomalu poduste. Až cibule pustí šťávu, přidejte sůl a maso a pod pokličkou pomalu duste dál. Až maso pustí šťávu, přidejte papriku. Zamíchejte, hrnec ještě nechte na mírném plameni dokud není maso hotové. Pak sporák vypněte a nechte guláš půl hodiny stát.

Pokud ho nepřesolíte, neusušíte nebo rovnou nespálíte, nemůžete nic pokazit. Paprika se přidává až nakonec, protože kdybyste ji dali hned na začátku do horkého oleje, pak vám guláš zhnědne.

Oregáno a Bazalka do guláše nepatří.

Tak dobrou chuť. :)

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 23.07.13 21:07
avatar

Zase s křížkem po funuse:

Bazalku + tymián

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.07.13 21:11
avatar

Jedině majoránka do guláše. Oregáno (dobromysl) mi tam nechutná...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vilda*
Datum: 30.07.13 19:12

Do guláše majoránku a papriku a pepř, oregáno i bazalka jsou středomořská koření, určitě ne do guláše.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.