Bez hroznatý

Od: Datum: 13.07.13 22:15 odpovědí: 1 změna: 13.07.13 22:36

Dobrý večer, nekde jsem četl, že bubule bezu hroznatého (červeného) jsou jedovaté. Je to pravda? A pokud ano, zmizí tato vlastnost po tepelné úpravě? A pokud ano, nemáte náhodou někdo vyzkoušeno jak chutná třeba čaj z těchto bobulí? Předem moc děkuji za odpovědi.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 13.07.13 22:36
avatar

Ano, čerstvé plody jsou jedovaté. Dříve se z bobulí dělala marmeláda. Čaj má projímavý účinek. Po zadání bez červený naleznete plno popisů o využití této rostliny, ale spíše v minulosti, nyní se používá spíše bez černý. Ale i šťáva z bezu černého se musí užívat opatrně. Po požití většího množství se může objevit migréna, bolesti hlavy, nevolnost. S bezem červeným bych neexperimentovala.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.