Červená řepa - lze ji nechat dozrát?

Od: Datum: 27.03.13 12:57 odpovědí: 8 změna: 27.03.13 20:08

Dobry den, chtěl bych se zeptat zda je zdrave nebo, alespon neskodne nechat řepu dozrat doma za oknem.

Z obchodu jsem ji prinesl tvrdou jak beton, a nechal jsem ji dozrat za oknem.

Jedine co me zarazi je takova divna skoro plesniva vune. Neni nijak intenzivni.

S pozdravem

S.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ron*
Datum: 27.03.13 13:02

Dobrý den,

Pokud už divně zavání, raději ji vyhoďte. Já řepu skladuji naopak v chladnu - v lednici, ve sklepě. Za oknem, přes které svítí slunce, ji spíše upečete.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: wamp®
Datum: 27.03.13 13:09
avatar

Přesně jak říká "Ron,"řepa se musí skladovat v chladu,také ji dáváme do sklepa*hej*Tu vaši vyhoďte,evidentně nebude k jídlu.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: spejle
Datum: 27.03.13 13:22

OK- vyhodim.

A muze byt repa mekka nebo tvrda.

Jak se urcuje stupen zralosti?

S

Od: ron*
Datum: 27.03.13 13:33

Řepa je tvrdá. Asi jako jablko.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: spejle
Datum: 27.03.13 13:40

OK - mekka je uz spatna.

Diky

Datum: 27.03.13 14:19
avatar

Červená řepa je kořen.Nedá se u ní tvrdit,že je zralá,nebo nezralá.Pokud naroste do sklizňové velikosti,to znamená kolem pěti centimetrů,je vhodná ke konzumaci.Pro nakládání je možno ji sklízet i o menší velikosti.Musí se ovšem nejprve uvařit,aby změkla.Po uvaření je měkká natolik,že se dá do ní píchnout vidličkou.Povrchová slupka se oloupe a zbytek nakrájí na kostky.Ty se zavaří do nálevu podle vlastního uvážení.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.03.13 17:18

No, plesnivá vůně... Mě červená řepa voní hlínou, prostě to z ní cítím . Takže ta Vaše třeba není plesnivá *nevi*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.03.13 20:08
avatar

Ta Vaše řepa byla v naprostém pořádku, když jste ji koupil. Pobyt na sluníčku za oknem jí uškodil. Řepa není rajče. Jak už zde bylo řečeno, je to kořen a musí být tvrdý. Když je nvhodně skladovaná, tak se z pomalu odpařuje vnitřní tekutina a řepa měkne a znehodnocuje se. To je jako kdybyste dal za okno na slunce dozrát ředkvičky.

doplněno 27.03.13 20:12:

Znova jsem si přečetla Vaši otázku a nevím proč, ale nabyla znenadání dojmu, že to nemůžete myslet vážně.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.