Pěna z marmelády

Od: Datum: 06.07.13 18:00 odpovědí: 9 změna: 10.07.13 22:23

Zdravím,
právě finišuji s doděláním marmelády. Dělala jsem jí podle receptu z internetu a tam se psalo, že pěna, která vznikla nahoře (při vaření) se musí odebírat. Důvodů je víc, ale to je teď jedno.
Moje otázka je, co s pěnou která zbyla? Vyhodit nebo se dá ještě nějak zužitkovat?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: bonie*
Datum: 06.07.13 18:03

dám na talířek (jen čistou pěnu) a pak použiji třeba na koláč

ale ono toho moc není, pokud to neděláte v prádeláku jako svého času já :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.07.13 18:04

pěnu vyhazuji

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.07.13 18:18
avatar
Pěnu tvoří vzduchové bubliny obalené hustější hmotou marmelády nebo džemu či sirupu, nedovolující jim prasknout.
U nás se při vaření také sbírá, po vychladnutí ji občas hospodyně použije, třeba do bílého jogurtu, nebo do něčeho sladkého...
Proto píši občas, protože většinou ji (tu pěnu) rychle dočista do čista zlikviduje mlsná držka... hádejte koho!
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.07.13 22:23

Ahoj. Já bych prosím klidně přistrčil svou mlsnou držku k nějakému korýtku. Zlí jazykové tvrdí, že je někdy i nevymáchaná. Marmeládové bublinky mi darovala sousedka a z jahod byly nejlepší.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.07.13 18:44
avatar

Do krabičky a na mrazák? Proč vyhodit? Co je na ní špatného? ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.07.13 06:51

Dám na talířek a po vychladnutí sním.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: xixi*
Datum: 09.07.13 08:21

Sbírám na talíř a po vychladnutí sníme jako mls.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.07.13 23:25
avatar

jak píší ostaní. Pěna se dá sníst a navíc je dobrá. A pak, zas tak moc jí není. Když vystydne, tak klesne a je to tak do jednoho jogurtu. Ovšem nevím, kolik litrů té marmelády děláte...

Ale otázka zněla, zda vyhodit, či konzumovat, tak tedy rozhodně to druhé:)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.07.13 23:35

Jestli děláte marmelády víc a máte hodně pěny, přidejte k ní pektin podle návodu a vznikne rosol. Sní se dřív než marmeláda.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.