Lze otěhotnět první deń menstruace?

Od: Datum: 18.09.11 14:12 odpovědí: 16 změna: 27.04.15 13:23

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jestli je možné otěhotnět necelý den po začátku menstruace. V neděli jsem si vzala svou poslední antikoncepci před menstruací a tak jako obvykle jsem začala menstruovat ve čtvrtek. V pátek večer jsem měla pohlavní styk, ale mela jsem zavedený tampon. Myslíte, že je velká pravděpodobnost, že mohu otěhotnět? Moc Vám předem děkuji za odpověd. Je to pro mě moc důležité

Petra


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.09.11 14:20
avatar

Koukněte do příbalového letáku vaší antikoncepce. Já jsem se tam dočetla, že při správném užívání jsem chráněna i během týdenní pauzy, kdy prášky neberu. :)

Ohodnoceno: 3x
 
Od: petraaadrazilova*
Datum: 18.09.11 14:34

Moc děkuji. Koukala jsem a měla by mít též až týdenní ochranu.

Datum: 18.09.11 14:28
avatar

Záleží na vaší ovulaci, kdy ji máte (a bral-li jste antikoncepci, tak jste v zásadě byla bez ovulace). Některá žena ovuluje již krátce po menstruaci, ty mršky - mužské pohlavní buňky - spermie jsou v těle ženy schopny přežít klidně i 4 dny... takže teoreticky jste klidně mohla otěhotnět. Ale ve skutečnosti tomu nedávám moc šanci. Po vysazení antikoncepce u většiny žen trvá, než se jim nastartuje normální cyklus, navíc jste měla ten tampon zavedený. Dle mého názoru by to musela být moc veliká náhoda, abyste otěhotněla. Ale pozor - nemožné to není. O tom by mohly různé ženy vyprávět, že otěhotněly počas svojí menstruace.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: petraaadrazilova*
Datum: 18.09.11 14:33

Moc Vám děkuji. Povzbudila jste mě :)

Ale raději si ještě za pár dní udělám těhotenský test.

Datum: 18.09.11 14:42
avatar

Mankote, vy si chcete za pár dní dělat těhotenský test? Ale to si budete muset ještě chvilenku počkat. Minimálně do příští menstruace. Jestli si ho uděláte za pár dnů, s největší pravděpodobností vám nic neukáže. Pokud byste otěhotněla nyní, tak cca 5 dnů trvá, než se oplodněné vajíčko přemístí do dělohy, pak zase chvilku se tam zanořuje a chystá si pelíšek a než začne vaše tělo produkovat hormon HCG (těhotenský hormon), tak se to opravdu pozná nejdříve až v den vynechání menstruace, ale spíše později.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: petraaadrazilova*
Datum: 18.09.11 14:46

Tušila jsem, že si ho nemůžu udělat hned, ale co jsem se doslechla, tak treba za tyden by to už šlo. Tak to je pro mě novinka, tak jsem o něco chytřejší. Děkuji.

Datum: 18.09.11 14:54
avatar

Nezapomeňte, že jste nyní po menstruaci. Jak myslíte, že žena normálně pozná, že je možná těhotná? Když se jí nedostaví ta příští menstruace. A to je právě v ten čas, kdy se začíná produkovat ten hormon HCG, který je pak detekován na těhotenském testu...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: honzek*
Datum: 18.09.11 16:48

Upozornuji, ze tehotensky test neni moc spolehlivy *smich* Po tehotenskem testu mela pritelkyne (i se mnou) neprijemne prekvapeni.

To prijemne prekvapeni pro nas zaridil az pan doktor *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fibo
Datum: 18.09.11 14:51

Kdysi jsme měli pravidlo 10 a 3 což je 10 dní před a 3 dny po menstruaci. Pokud měla partnerka pravidelný menstruační cyklus používali jsme toto pravidlo při sexu bez obav z otěhotnění.

PS: jak je možné že tyhle základní věci dnešní mládež vůbec nezná?

Zdroj:

Ohodnoceno: 0x
 
Od: petraaadrazilova*
Datum: 18.09.11 15:01

Protože se málokterý dospělý člověk o těchto tématech chce bavit s mládeží :( je to pro ně nějak nepředstavitelné. Proto jsem ráda že jste mě poučili vy. Děkuji

Datum: 19.09.11 14:17

Už jsem starší dorostenec , tuto metodu velmi dobře pamatuji, byly to tzv.neplodné dny.Pro zajímavost, procento selhání bylo až 40% (!) Lze totiž apl.jen u zcela pravidelných cyklů a jedině tehdy jestliže si alespoň po 3 měsíce ověřím měřením basálních teplot (nyní možno i ovulačním testem) období ovulace.Pak teprve mohu jakžtakž spoléhat na tzv neplodné dny.Již tehdy se však doporučovalo kombinovat tuto metodu ještě s další antikoncepcí - kondomem, pessarem, přerušovaným stykem. Jsou známy případy žen, které dokázaly otěhotnět pouze při menstruaci.Ovšem stejně jsou popsána a známá i dvouhlavá telata.Ale k samotné hormonální antikoncepci - v současnosti je natolik dokonalá a vyvážená, že při pravidelném užívání (povolený skluz maxim. 12 hodin) je prakticky stoprocentně bezpečná -pokud ovšem nemá žena např.enormní nadváhu, či nezvracela-li v posledních dnech atp.Takže přišla-li tato tzv.pseudomentruace v termínu a nelišila se od jiných,předchozích,není třeba se ničeho obávat.Co se týká Gravitestu,je to tak, že současné testy jsou citlivé údajně již při jednodenním zpoždění dosud pravidelné menstruace.Pochopitelně, protože ervent.oplodněné vajíčko je již 14 dní staré a produkuje již choriogonadotropin.Za co nejpřesnějšího dodržení podmínek tedy raní moč, střední proud moči nekontaminované okolím,-může být GT již touto dobou spolehlivý.Ale i případná pozitivita nemusí ještě nic touto dobou znamenat.Ale znovu opakuji, při dodržení podmínek užívání HAK,je,zvláště,když se dostavuila pseudomenstruace, gravidita vyloučená na 99,999.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.09.11 18:58
avatar

Těhotná jsem byla třikrát a podle vašeho grafu pokaždé ve velmi neplodném období :-D Ještě že se to dneska mládež neučí, to by bylo jenom o vyšší porodnost *frajer*

Ohodnoceno: 1x
 

 

Od: fibo
Datum: 18.09.11 19:14

Pokud měla partnerka pravidelný cyklus tak jsme to používali a nebyl problém. Nicméně nic není 100% a příroda je nekonečně pestrá a nakonec si to stejně udělá po svém.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: veverca*
Datum: 19.09.11 07:42

Tohle je velmi těžké vám pomoci.Tady velmi záleží na ovulaci a vašich plodných dnech,ale je pravděpodobné,že otěhotnět nemůžete,antikoncepce funguje poměrně spolehlivě a více méně v tomhle období už jste připravená na menzes a pokud jste měla přitom všem ještě tampon,tak to vůbec buďte bez obav!Nezapomeňte pro příště,že existuje 48hod.pilulka Postinor,kterou vám napíše sestra i na noční pohotovosti,stojí okolo 300,-a ta vám pomůže určitě!A nebo přiště skroťte vášně svého partnera i své a budete žít šťastně a spokojeně!Mimochodem,taky se mi to stalo a nic z toho nebylo!Buďte na sebe více opatrná,oni to muži pochopí,že prostě to nejde,když oni si zamanou!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dery®
Datum: 19.09.11 08:05

Pokud máte antikoncepci na 28 dní - tzn. 3 týdny berete prášky + 1 týden bez prášků (menstruace), tak jste chráněná všechny čtyři týdny, zkrátka permanentně. Ovšem i kdybyste prášky nebrala, je velice malá šance na oplodnění, protože ovulace (tzn. plodné dny) bývají většinou cca uprostřd cyklu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hanci
Datum: 27.04.15 13:23

Toto vůbec není pravda já brala antikoncepi na 28dní tak jak píšete.Začala jsem ji brát hned po šestinedělí a brala jsem jí rok a cca 3měsíce když jsem ten poslední měsíc dobrala přišla menstruace a s partnerem jsme se poslední den menstruace milovali,hned druhý den jsem měla začít brát další platíčko ale neudělala jsem to měla jsem takové tušení že budu těhotná a taky to tak bylo.Ted máme dva krásné syny a jsou od sebe přesně dva roky a jeden den.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

Poslední otázky Poradny nejen pro ženy
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.