Lze fermentovat vepřové maso?Diky

Od: Datum: 11.05.16 11:43 odpovědí: 4 změna: 11.05.16 21:37

Zda a jak lze fermentovat vepřové maso?Děkuji za odpověď. Sona Vnkova


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 11.05.16 16:11
avatar

Já si myslím, že nelze.;) Ačkoliv, v kanceláři u mé maminky uklízela Ruska a ta vyprávěla, že nikdy neměli lednici a tak maso, na podzim zašlápavali v kusech do zelí, které nechávali zkvasit na kyselé.:-D Když zjistíme, co to fermentace vlastně je, pak si myslím, že opravdu nelze.. http://www.potravinovezahrady…tace-ii-jak-a-co-fermentovat/

doplněno 12.05.16 06:17:

cicko, mp, Hahanaj, fakt! Máte pravdu. *hej**palec*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: cicko
Datum: 11.05.16 18:49

Jak se potom vyrábí "uherák, čabajky" a ostatní tepelně neopracované masné produkty?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mp
Datum: 11.05.16 21:37

Myslím, Babko, že jste to zaměnila. Přesně jak se píše fermentace je ten uherák, pršut a podobně. Prostě logicky vše proti současným předpisům. Prostě co je zralejší je lepší. Suší se to i několik měsíců. Jak dlouho zrají sýry. To by opatrný člověk nikdy nesnědl - ale taky by nepoznal něco dobrého.

doplněno 11.05.16 21:41:

Nejlepší sýry kupuju v Makru ve slevovce tak 14 dní po záruce za polovinu ceny. Ty jsou nejlepší, a ještě ušetřím. Musí být uleželé.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.05.16 16:36

Určitě lze-ale rozhodně bych to nedělala v domácím prostředí ...Fermentace má určitá pravidla, které doma nelze dodržet.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.