Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych si udělat úzkou ale dlouhou polici na DVD, ale nevím, jak by na tom byla s pevností desek při uvedených rozměrech. Tloušťku bych volil asi 18mm. Nedokážete prosím někdo odhadnout, zda se deska časem prověsí či nikoliv? Jedna polička bude zatížena 100ks DVD a bude napevno přišroubována k bočním stěnám. Zadní stěna by byla ze sololitu, který by byl dle nutnosti připevněn i k jednotlivým poličkám. Chtěl bych se vyhnout příčnému rozdělení na dvě části. Police nebude zavěšena. Předem děkuji za odpovědi. Michal
Díky všem za užitečné rady.
Ano, vizualizace je má a jedná se o 3D Studio MAX 2010. Profíci v něm dělají třeba filmy, ale já ho těžce degradoval a používám již jen k plánování a stěhování (viz obrázek.)
Ještě by mne zajímalo, proč nepoužít konfirmáty. Použil jsem je dle rad na akvarijní stolek pod 500L akva a drží bez problému již třetím rokem. Zároveň mi to přijde jednodužší a na práci přesnější než kolíkování, ale je pravda že jsem to ani nezkoušel a netuším jak zařídit aby kolíky na 100% pasovali. Při použití konfirmátů chytnu k sobě desky rohovými svěrkami a pomocí stojanu na ruční vrtačku vrtám naprosto kolmo díry pro konfirmáty. Je pravda že jdou pak z boku vidět, což je nevýhoda oproti kolíkům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.