Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na asistenta pro jízdu s kopce

Od: aloisb® odpovědí: 6 změna:

U mého Tucsona mám tlačítko pro ovládání asistenta pro jízdu s kopce. Ještě jsem ho nepúoužil, protože mi ani z manuálu není jasné, jak funguje a je-li skutečně potřebný. Poradí někdo?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

1x

Viz. návod k použití vozu strana 6-66 až 6-68:

Také ho v autě mám, ale zatím jsem ho nikdy nepoužil.

V podstatě to žádný "zázrak" nevykoná. Vy si jen nastavíte rychlost auta z kopce a auto si v rámci možností (a fyzikálních zákonů) snaží tuto rychlost udržet. Vy se pak můžete "soustředit" jen na řízení.

Jak na asistenta pro jízdu s kopce
Jak na asistenta pro jízdu s kopce #2
Jak na asistenta pro jízdu s kopce #3
hodnocení

Moc děkuji za tu práci, kterou jste si dal s odpovědí, ale stejně z toho popisu činnosti asistenta nejsem moc moudrý.

2024
Auto se prostě snaží udržet nastavenou rychlost při jízdě z kopce, aniž byste musel mít nohu brzdě. Typicky by to mohlo být použito např. při jízdě z chaty na kopci po prudké polní cestě (a ještě třeba zablácené či zasněžené). Horní hranice rychlosti je zpravidla do 10km/h.

hodnocení

0x
Jezdíte z takových svahů, že auto nekontrolovatelně klouže jak sáně? Na pomoc v takových situacích to zřejmě má sloužit:)
hodnocení

Takže zapínat při sjíždění zasněžených nabo i zledovatělých svahů?

lom
hodnocení

0x

Popíšu jak to funguje u Jeepu Wrangler. Musí být zařazený přední náhon. Stisknutím tlačítka aktivujete asistenta. Žádnou rychlost nenastavujete, vůz pomalu sjíždí a pomáhá si navalováním bláta, písku, kamínků před přední kola, která jsou tím přibržďována.Vlastní brzdy nezasahují, brzdí motor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]