Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám dotaz jak zpracovat česnek na uskladnění, (česnekovou pastu a podobně) Děkuji za radu huntířovák
Osvědčený recept na uchování česneku mám nyní takový.
V nějaké diskuzi na internetu jsem našla tento recept, jak uchovat česnek a moc děkuji paní, která jej tam zveřejnila (Evule100 -26.9.13 ): - recept na uchování česneku, je to jednoduché, rozmixuje se 1kg rajčat, 20dkg česneku a 7dkg soli, dáte do skleniček a do ledničky, ještě teď zpotřebovávám česnek od loňska, vydrží dlouho a dá se používat kdekoliv se používá česnek. Do polévek, pod maso, na chleba s máslem nebo topinky, může se rozmíchat třeba s kečupem, na Pizzu, langoše a podobně.
Od té doby si česnek tak zpracovávám a doplnila jsem si: z rajčat vyřežu tu tvrdou část od stopky a před mixováním trochu nakrájím.
Vyzkoušela jsem nechat skleničky jen v místnosti a teprve načatou sklenici dát do lednice – vydrží. Před použitím je potřeba obsah promíchat.
Používám jej třeba i samotný při nachlazení, nebo potřu tvrdý sýr, přidám i do instantní polévky spolu s nastrouhanou mraženou zeleninou, nebo na anglickou slaninu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.