Při jaké teplotě vzít psa domů

Autor: muska Datum: 30.01.12 17:28 odpovědí: 14

kdo mi poradí?Při jaké nejnižší teplotě by se měl vzít pes-vlčák do domu?boudu má zateplenou?Díky

Upozornění
Tato otázka je 100 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: strejc®
Datum: 30.01.12 17:35
Předmět: RE: Při jaké teplotě vzít psa domů 

Měli jsme fenu NO, měla boudu zateplenou, ale stejně spala venku - někdy na podestě na rohožce, jindy jen tak ve sněhu. Pokud je pes zdravý, nemá s mrazem problém. Stočí se do klubíčka a spokojeně spí. V nejhorším se uchýlí do té boudy, ale to se nám nikdy nestalo... Zachovejte klid!

Ohodnoceno: 4x

Datum: 30.01.12 17:49
Předmět: RE (2x): Při jaké teplotě vzít psa domů 

Většina těchto psů je zvyklá přežít v pohodě jakoukoli zimu na zahradě nebo dvorku. Znám spoustu domácností, kde pes prostě do domu nesmí. Nikdy. A tak tomu bývalo i v dobách, kdy ještě nebyly v módě zateplené boudy.

Ohodnoceno: 0x

Datum: 30.01.12 17:36

zdravim jestli má boudu a je zvyklej bejt venku tak bych ho domu nebral on to v klidu zvládne. Naopak by pro něj byl těžší přechod zpátky do zimy

Ohodnoceno: 2x

Autor: viky®
Datum: 30.01.12 17:40

Jestli máte psa, jako člena rodiny, vzala bych ho domů do chodby. Proč by měl mrznout venku, když bude -25 stupňů, možná 35 stupňů. Ani ten ovčák není připraven na takové mínusové teploty. Je to živý tvor. Je to jen můj názor.

doplněno 30.01.12 17:42:

Nevím, jak máte starého psa, čím starší, tak to chce brát více ohledu.

Datum: 30.01.12 17:44

jde o to že si velmi rychle zvikne na teplo a pak by se mu za 1. venku přez noc moc nelíbilo a za 2. by mohl onemocnět.

Ohodnoceno: 1x

Autor: borax®
Datum: 30.01.12 17:49

Ale jistěže je připravený na takové teploty. Celý rok se na to chystá! (jak pak to řeší armáda a policie...) Obzvlášť pokud má boudu zateplenou a vystlanou slámou, není to problém, daleko horší je ho vzít na noc do domu a ráno ho vystrčit na mráz! Jinak si oblečte kožich, buďte venku a pak si v něm pěkně celou noc zůstańte doma, to bude něco. Tak nějak bude psovi.

Pro zadavatele: měla jsem ovčáka celoročně venku i -30°C bylo. Ráno vylezla pěkně teploučká, jen se protahovala Teď mám belgičana, malinu, a také je celoročně venku. Podmínka je ale zateplená bouda + koberec na vchodu ať tam netáhne. Ostatně, uvidíte to na psovi, pokud ráno příjdete k boudě a pes vyleze a nebude se třást...není co řešit.

Autor: muska
Datum: 30.01.12 18:04
Předmět: RE (3x): Při jaké teplotě vzít psa domů 

Děkuji za odpověď.Manžel mi tvrdí to samé,ale přece jenom je to můj mazlik ,tak mám obavu.

Datum: 30.01.12 18:48
Předmět: RE (4x): Při jaké teplotě vzít psa domů 

to chápu, ale nebojte. Snad ten mrazivý děs brzo přejde...

Autor: imrous®
Datum: 30.01.12 17:50

Máme fenu labradora (5let) ,boudu má, ale ještě v ní nespala. Celé dny i noci tráví na rohožce u vchodu. Ahoj

Autor: minda®
Datum: 30.01.12 18:48

Ahoj, náš pes je taky "venkovní", ale zatím v boudě nespí, i když už je -10... jenom když prší a cáká mu na oblíbenou "přespávací" lavičku u domu, zaleze do boudy... ale samozřejmě taky chce pořád dovnitř, ne že by mu byla venku zima, ale aby byl s náma - tak ho vždycky vezmu na půlhoďku do chodby, kde není tak teplo, tam se "pomuchlujeme", chvíli si tam poleží na své dece a zas jde ven... i když spí na té lavičce, tak je krásně teplej, když ráno přiběhne... to byste určitě poznala, kdyby byl pes zmrzlý a nešťastný...

Autor: myse®
Datum: 31.01.12 13:09

no, já v těchto mrazech pouštím psa na noc domů-do nevytápěné chodby, je tam kolem 5 stupnů. Takže horkem netrpí a zima mu taky není... Nicméně zateplená bouda se slámou je dostačující...

Ohodnoceno: 1x

Autor: milanpancho
Datum: 14.02.12 18:04
Předmět: RE (3x): Při jaké teplotě vzít psa domů 

Nevím jak se pozna,zda je psovi zima.Mám ridžbega a tomu zima je!Boudu má zateplenou polystirenem,včetně podlahy.Na podlaze a jedné stěně ma elektrickou tepelnou rohož 30w.Ma tam termostat na 20°.Když venku mrzlo,Tak z boudy ani nevylezl.Ten topný kabel se i bez termostatu nějak moc nezahřeje.

Autor: viky®
Datum: 14.02.12 18:49

Můj názor. " milanpancho" 10 bodů

Datum: 15.02.12 15:41

Nevíte jak se pozná, že je psovi zima...ale vašemu je...zajímavé. Jak jste to poznal?

A RR není NO. To je skara rozdíl.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků