| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den můžu se zeptat kryž tě štíple včela nebo vosa co vzápětí ušelat když máš na ně alergii a nemáš prášky ubřít nebo něco jináhu tak pora´Te prosím ihnet
omlouvám se nák mi to ujelo ještě jednou když tě štípne vosa nebo včela co udělat když máš na ně alergii a nemáš léky umřít nebo něco jiného děkuji
Dobrý den. Ihned musím postižené místo potřít rozkrojenou cibulí a zavolat záchranku. Když je to včela, je nutné vytáhnout žihadlo.
Alergici používají někdy autoaplikátor adrenalinových injekcí.Také se používají prášky např. Claritin,Kortikoidy atd. Doporučuji se spíše ptát lékaře.
ano mají pravdu
Ja se snazim okamzite ten jed vymacknout
Píchnutí vosou, nebo včelou, to se člověku umírat nechce i když je alergik. Vždy u sebe nosit cibulku, nemusí být velká. Když jdete do přírody, je lepší mít v kapse Dithiaden, prášky na alergii. Na dovolenou sebou vozím asi pět cibulek, velikosti vlašského ořechu. Dithiaden tablety, Berotec- spray, protože při bodnutí nejen vosou, včelou, ale i různé jedovaté brouci způsobují u alergiků silný otok, nemohu dýchat, stačí použít Berotec a je to první pomoc, než se dostanete k lékaři, kde vám píchne kalcium. Dithiaden i spray je na předpis. //////////// POZOR :V přírodě roste taková zelená rostlina a má žluté květy, používá se také na bradavice. Na této rostlině žije černý brouk, který je pro alergiky jedovatý. Chtěla jsem, tento plevel vytrhnout a brouk mě kousl do prstu, než jsme dojeli do nemocnice, tak jsem byla oteklá až na rameno, prsty ruky nešly ohnout. ///////////
doplněno 21.01.12 03:16:
U cibulky jsem zapomněla napsat, při první pomoci, ukousnout kus cibule, tím se dostat na šťávu s cibule a potírat šťávou. Nebojte se tlačit cibulkou na ránu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz