Dělají andulky hluk?

Autor: kacu® Datum: 25.11.11 23:46 odpovědí: 14

Dobrý den,

tak mě napadlo, jestli dělajá andulky velký hluk. Dočetla jsem se že tak jakoby křičí, když se jim něco nelíbí, ale dělají to jenom tak? Dalo by se s nimi spát v jedné místnosti? Popř. nerušila by sousedy?

Děkuju za odpovědi, a doufám, že moc hluku nenadělaj

Upozornění
Tato otázka je 176 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: raadek®
Datum: 25.11.11 23:51
Předmět: RE: Dělají andulky hluk? 

Ale nadělaj! Lepší na hluk jsou chůvičky. R.
Ohodnoceno: 1x

Autor: marenka®
Datum: 25.11.11 23:53

Dělají hluk a dokáží nadělat i pěkný nepořádek. Slupky ze semen jen lítají, do toho jemná prachová peříčka.

Ohodnoceno: 2x

Autor: kacu®
Datum: 25.11.11 23:58
Předmět: RE (2x): Dělají andulky hluk? 

A to dělají všechny, nebo jen někteří jedinci?

Autor: marenka®
Datum: 26.11.11 00:03
Předmět: RE (3x): Dělají andulky hluk? 

Kacu, všechny.

Ohodnoceno: 2x

Datum: 26.11.11 00:05

Tak děkuju za odpovědi, znova ještě zkusím najít něco na netu.. A doufám, že se najde pár klidnějších jedinců

Autor: viky®
Datum: 26.11.11 05:02

Z vlastní zkušenosti vím, když přijdeme na návštěvu, je to slyšet po celém bytě. Mají dvě andulky a jednoho papouška. Papoušek, ten by šel, ten jen povídá, sem tam zakřičí. Andulky, to je celkem šílené, při bavení překřikujeme ptáci. Bydlí v domě, ptáčkové mají svůj vlastní prostor na chodbě a někdy létají volně. Doma bych to nechtěla, každý den uklízet, nejen klec, ale kolem dokola je také pořádný binec. I když mají veliké voliery, dole kolem dokola papír, tak binec je všude. Když se večer přikryjí, tak je klid. Je to starší paní, nevadí jí hluk a učí andulky mluvit.

Ohodnoceno: 0x

Autor: babajaga®
Datum: 26.11.11 07:34

Andulky jsou ukřičené a dělají nepořádek. Všechny. Syn má dvě a v pokoji by se s nimi určitě nikdo nevyspal. I když jim na dně klece udělal "mantinely", slupky a peříčka občas lítají po místnosti. Snacha luxuje a vzdychá: Já se z těch ptáků jednou zblázním!

Ještě horší nepořádník je loskuták. Pták krásný, velice inteligentní, ale má řídký trus, který všude střílí kolem sebe., většinou i kolem své klece. Moc by se mi líbil, ale kvůli této vlastnosti - NIKDY! Jaga.

Autor: minda®
Datum: 26.11.11 07:55

Kacu - moje zkušenosti: mívala jsem doma andulky jako dítě a nemám pocit, že by to bylo až tak hrozné... večer, když chtěl člověk klid, tak je přikryl dekou a ony šly spát - ráno, když jsem nešla do školy a chtěla si přispat, tak andulky už to nebavilo pod dekou a vykřikovaly tam... to mě rozčilovalo...k sousedům to ale slyšet nebylo, to zas ne a je pravda, že kolem klece na skříni byl věčně nepořádek, jak všecko vyhazují z klece - slupky zrníček, když je loupají, peříčka atd. Možná by oprvdu byly lepší třeba chůvičky... jdi se podívat do zverimexu, tam to uslyšíš "naživo" jak kteří ptáci křiči...

Ohodnoceno: 3x

Autor: rony*
Datum: 26.11.11 10:01

My jsme měli kanáry, ti byli v pohodě a vůbec žádný rachot nedělali jen se každý den koupali. Pak jsme je vyměnily za andulky a pak začlo eldorádo pořád si vykládali a napodobovali zvuky a ptáky co slyšeli z venku. Časem samička přestala mít anduláka ráda protože po ní pořád chtěl ... to byl celkem rachot tak jsme je darovali aby to jiní taky užili
Datum: 27.11.11 16:51

Na netu toho moc není, zapálení andulkáři to na svoje stránky asi nepíšou , asi se půjdu fakt kouknout do zverimexu, škoda že je tak daleko.. :/ A děkuju za odpovědi

Autor: fran
Datum: 28.11.11 10:01

Jedna andulka, která nebude debatovat s druhou, bude možná málo hlučná. Nejlépe naučit andulku mluvit, musí se ovšem od malinka.

Datum: 29.11.11 22:15

mi jednu meli a to byl ramus

Datum: 30.11.11 13:36

ale tatka ji potom odpalil novinama protoze sme mu zapomeli zavrit klec

Datum: 01.12.11 18:32

no můj brácha má dvě andulky ve svém pokoji , klidně tam i spí a není to tak strašný občas si zařvou ( teď si ani nevzpomenu kdy to bylo naposledy) rozhodně bych neřekla že řvou přes noc, když už tak ráno, ale na to jak si občas zařve náš vořech nemají

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků